Bayrak indirene 18 yıl hapis istemi

Diyarbakır’da Türk bayrağını indiren sanık hakkında hazırlanan iddianame 5. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi. İddianamede, sanık Ömer M. hakkında 18 yıla kadar hapis cezası istendi.

Bayrak indirene 18 yıl hapis istemi

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca bir süre önce hazırlanan ancak bazı eksiklikler nedeniyle iade edilen iddianame, yeniden düzenlenerek 5. Ağır Ceza Mahkemesi’ne sunuldu.

Mahkeme, yaptığı incelemenin ardından iddianameyi kabul etti. İddianamede, 7 Haziran 2014’te Lice ilçesinin Fisovası mevkisinde Diyarbakır-Bingöl karayolunu trafiğe kapatan gruba güvenlik güçlerince müdahale edildiği ve çıkan olaylar esnasında yaralanan Ramazan Baran’ın kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği hatırlatıldı.

Baran’ın cenazesinin bir gün sonra Diyarbakır Yeniköy Mezarlığı’nda defnedilmesinin ardından bir grubun Körhat mahallesi Alipınar caddesindeki askeri lojmanlar bölgesinde nöbet kulübesini taşladığı kaydedilen iddianamede, yürüyüş öncesinde yüzü açık olan ancak daha sonra atletiyle kapatan şüpheli Ömer M’nin, Muharip Hava Kuvvet Komutanlığı’nın kuzey nizamiyesindeki direkte asılı olan Türk bayrağını gönderden indirerek, tel örgü dışında bulunan grubun içerisine atarak olay yerinden ayrıldığı belirtildi.

Olayla ilgili yürütülen soruşturmada kamera görüntülerinin bilirkişi tarafından incelendiği, şüphelinin, yüzü açık olduğu sıradaki görüntüsü ile olay esnasındaki görüntüsünün karşılaştırılarak tespit edildiği vurgulanan iddianamede, şu ifadelere yer verildi:

“Kimliği tespit edilen şüpheli, Lice ilçesi Atatürk Caddesinde bulunan erkek kuaförünün önünde yakalanarak gözaltına alındı. Şüpheli, olayla ilgili alınan ifadesinde, ‘Ramazan Baran’ın ölüm olayından dolayı üzüntülü olduğundan bir an sinirlerine hakim olamayarak bayrak direğine çıkıp, bayrağı kopardığını, olay sırasında çekilen fotoğrafların kendisine gösterildiğini, yüzü açık ve kapalı olan şahsın kendisi olduğunu’ belirtti.”

18 yıla kadar hapis istemi

İddianamede, şüpheli Ömer M’nın “terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek”, “devletin egemenlik ve alametlerini alenen aşağılama” ve “askeri yasak bölgeye girme” suçlarından 18 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması istendi.

Sanığın yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X