Bazı döviz büroları bir süre işlem yapmadı

Doların 4,92 liralık tarihi seviyeye yükselmesi ve daha sonra sürekli hareketlilik göstermesi Tahtakale’de bazı döviz bürolarının geçici olarak alım-satımı durdurmasına neden oldu.

Bazı döviz büroları bir süre işlem yapmadı

Tabela kapatan bazı döviz büroları bir süre sonra tekrar işleme başlarken, bazıları ise uzun süne işlem yapmadı. Dövizci Reşat Yılmaz, döviz bürolarının tabela kapatmasının döviz alım satımlarındaki büyük fiyat farkından kaynaklandığını söyledi. Yılmaz, “Açıkçası tansiyon çok yüksek.

Piyasaların gözü Merkez Bankası ve Para Politikası Kurulu toplantısında. Merkez Bankası’ndan bir faiz artışı gelmesi halinde tansiyon düşecek. Aksi halde dolarda 5 lira sürpriz olmaz.

Dolardaki 5 lira seviyesi kırıldığı an daha sert hareketler bekliyoruz. İşi olmayanın dövizden uzak durmasını tavsiye ediyorum” dedi. Bir başka dövizci Serkan Yeşilyurt da, piyasalarda çok büyük bir tedirginlik olduğunu söyledi.
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X