‘Bazı zorlukları birlikte oynayarak aşacağız’

Yalçın Koşukavak, Ümraniye maçı ve takımın gelişimiyle ilgili konuştu.

‘Bazı zorlukları birlikte oynayarak aşacağız’

Cumartesi günü güzel bir skor alacaklarına inandığığı belirten Yalçın Hoca, ‘Geriye düşünce toparlanmak zor oluyor ancak ilerleyen zamanlarda farklı bir takım görüntüsünde olacağız’ dedi. 

Bursaspor Teknik Direktörü Yalçın Koşukavak, Ümraniyespor maçı öncesi düzenlediği basın toplantısında takım hakkında bilgi verdi. Cumartesi günü istedikleri skoru alacaklarını ifade eden Koşukavak, ‘Ligde lider konumda olan Ümraniyespor’un uzun süredir birlikte oynayan bir kadrosu var. İstanbulspor’la şampiyon olduğumda onlarla çekişiyordum. O kadroyu 2B’den beri biliyorum. 4-5 transferle takviye yapıyorlar. Kadroyu koruyorlar. Ama bu değildir ki rakibin etkili oyuncularını kontrol etmeyelim. Onlara karşı da önlemlerimiz var’ dedi.

RİSKE ETMEK İSTEMİYORUM

Sakat oyuncuların çokluğundan da bahseden Yalçın Hoca, ‘Sakat oyuncularımız var. Sürekli ön alandan oyuncu kaybediyoruz. Onur ile Burak yavaş yavaş idmanlara başladı ama maç oynayacak durumda değiller. Yüzde 80 sakatlıkları devam ediyor. Oyuncuyu da erken kullanmak istemiyorum. Hızlı oyuncular oldukları için alternatifleri çok yok. Bir maç için de riske etmek istemiyorum. Daha sonra 2 ay beklemek istemiyorum” diye konuştu. Geriye düştükleri maçlarda reaksiyon gösterememeleriyle ilgili de konuşan genç teknik adam, şunları söyledi:

UMUTSUZ DEĞİLİZ

‘Altay maçından sonra OPTA verilerini gördüm. Bu verilerde 10 maçta kaç maç kaybedersiniz? 1 ya da 2 maç. Maç kaybettim ama elimde iyi oyun var. Kötü oynayıp kaybedince umutsuz oluyorsunuz. Ama bu bizde yok. Deplasmanda geriye düşmeyeceksiniz. 8 dakikada 2-0 geriye düşünce psikolojiniz de bozuluyor. Ufuk Sarıca bir şey söyledi; Yeni kurulan takımların, deplasmanlardaki baskılara cevap verebilmek veya geriye düşünülen skorlardan kalkabilmek için birlikteliğe ihtiyacı var- dedi. Şu anda Bursaspor’da geçen yıl 20 maç oynayan Latovlevici, 8 maç oynayan Shehu, 5 maç oynayan Kubilay var.’

TOPARLANMAK ZOR OLUYOR

‘Böyle geriye düştüğünüz zaman toparlanmanız zor oluyor. Galip geldiğimizde skora tutunuyoruz. Sonuç itibariyle birlikte oynamak çok büyük avantaj. Ani reaksiyonlara öyle cevap verirsiniz. Çok erken gol yenince dönmek kolay değil. Ben bunları talihsizlik olarak görüyorum. Kornerden ve kontradan goller yedik. İleride de böyle şeyler olacak ama o zaman farklı bir takım görüntüsü olacak. Şu anda Bursaspor’un önümüzdeki sene 15 kemik oyuncusu olacak. Ama ben geldiğimde öyle bir şey yoktu. O yapılanmayı yapıyorum. Böyle deplasmanlarda geriye düşünce ona ani cevap vermek kolay olmuyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X