Bebekler hakkında daha önce hiç duymadıklarınız

Bebekler çok sevimli varlıklar. Peki, onlar hakkında ne kadar bilgi sahibisiniz? Bebeklerin erkek sesinden çok kadın sesini sevdiklerini, yapılan araştırmalarda da bebeğin isminin yaşamını etkilediğini daha önce duymuş muydunuz? Bunlar gibi birçok ilginç

Bebekler hakkında daha önce hiç duymadıklarınız

Yeni doğan bebeklerin vücudunda toplamda 1 bardak kadar kan bulunduğu söylenmektedir.Bebekler bir şeye ihtiyaç duyduklarında çığlık atar ya da inlerler; ancak ağlamazlar. Çünkü ilk üç hafta boyunca gözyaşı üretemezler.

Gözyaşı kanalları henüz tam olarak gelişmemiştir. Gözlerini sağlıklı tutacak kadar nem üretirler; ancak birkaç hafta boyunca gözyaşı akıtamazlar.

Bebeklerin doğumda dizkapakları yoktur. Dizkapakları, 6. aya dek tamamen gelişmez.Bebekler ana rahmindeyken annelerinin hormonlarını alırlar.  Bu nedenden dolayı bebeklerde doğum sonrası östrojen hormonları bulunur.

Özellikle kız bebekler  biraz süt salgılar ve hatta mini bir regl tecrübe ederler. Bazen meme uçlarından kan sızar.

Bebeklerin %80’i doğum lekesi ile dünyaya gelmektedir.Mayıs ayında doğan bebekler, genelde diğer aylarda doğanlara kıyasla yaklaşık 200 gr daha ağır oluyor.

Yapılan araştırmalara göre sezaryenle doğan bebeklerde solunum riski daha fazla oluyor. bu durumun nedeninin ise   normal doğum sırasında yaşanan önemli hormonsal ve fizyolojik değişimlerin kaçırılması olduğu düşünülüyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X