Belediye Kavşağı’nda yeni düzenleme

İnegöl Belediyesi’nin kavşak düzenlemeleri kapsamında Belediye Kavşağı’na ilk kazma vuruldu. Dönel kavşak kaldırılırken, yeniden düzenlenecek bölgedeki çalışmanın yaklaşık 20 günde tamamlanması hedefleniyor.

Belediye Kavşağı’nda yeni düzenleme

İnegöl’de özellikle şehrin ana arterlerinde yaşanan trafik yoğunluğunun azaltılması ve şehrin trafik akışının düzenlenmesi amacıyla başlatılan çalışmalar sürüyor.

İnegöl Belediyesi, bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi desteği ile AVM Kavşağı’nda yeni bir kavşak modelini hayata geçirmişti. İkinci kavşak düzenleme çalışması da Belediye Kavşağı’nda başladı.

Belediye Başkanı Alper Taban, dönel kavşağın kaldırılarak direk geçişin sağlanacağı kavşakta başlayan çalışmaları yerinde inceledi. İnegöl trafiğini, ulaşımını rahatlatmak gerektiğini ifade eden Taban, “Büyükşehir Belediyemizin Ulaşım Dairesi belirli ölçümler yaptılar.

Trafikteki araç ve yaya yoğunluğunu ölçümlediler. Bunları simülasyon üzerinde uygulayarak trafiğin nerelerde aksadığını öngörmeye çalıştılar. Nihayetinde bir dizi kararlar aldık.

Önce AVM Kavşağı’nı sadece sinyalizasyon sistemiyle yönetmeye, beraberinde Belediye Kavşağı’nda da hem dönel ada hem de beraberinde bir sinyalizasyona ihtiyaç olmadığına karar verilmişti” diye konuştu.

BÖLGE YENİLENECEK…

Belediye Kavşağı’nda öncelikli olarak dönel adayı kaldırarak akıllı sinyalizasyonun uygulanacağını kaydeden Taban, “Yine bu kavşağa bakan tüm adaların da bu vesileyle parke taşlarını, bozulan, dökülen, sorunlu olan, su birikintilerine sebep olan bölgeleri ayarlayarak güzel bir alan oluşturmak istiyoruz.

Tamamlandığında hem trafiğin rahatladığını hem de şehrimize yakışan bir görüntünün ortaya çıktığını göreceğiz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X