Belediye para harcamadan ayda 70 bin lira kazanacak

Bursa’nın Orhaneli Belediyesi, bütçesinden hiç para harcamadan kurduğu güneş enerjisi santraliyle ayda 70 bin lira kazanacak. 

Belediye para harcamadan ayda 70 bin lira kazanacak

Orhaneli Belediyesi örnek bir projeye imza attı. Sırıl Mahallesi’nde güneş enerjisi panalleri kuran belediye, aylık 70 bin liralık elektrik üretmeye başladı. Ürettiği elektrikten aylık 70 bin lira kazanan belediye, bu paranın yarısıyla kredi borcunu ödeyecek, kalan yarısı ise belediye kasasına girecek. Belediye bütçesinden hiç para harcamadan kredi çekip tesis kuran belediye, sattığı elektrikle hem borcunu ödeyecek, hem de gelir elde edecek. 

Ülkenin elektrik ihtiyacına cevap verecek güneş enerjisi santralinin açılışında konuşan Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu, “Ülkemizin açığı olan elektrik enerjisi konusunda Orhaneli Belediyesi olarak ne yapabiliriz diye düşündük. Böyle bir tesis kurmaya karar verdik. Kredi çekip, ihale yaparak, tesisi 2,5 ayda bitirdik. Bu projeyi yerli bir firmaya verdik. Sırıl Mahallesi sınırları içinde belediyemize ait tarlaya 4 bin 400 tane elektrik paneli kurduk. Bu yatırım ortalama 5 milyon liralık bir yatırım. Bu projeyi piyasa şartlarına göre uygun fiyata yaptırdık. Bu tesis ayda 70 bin liralık elektrik üretecek. Bu tesisin 35 bin lira aylık kredi ödemesi var. 35 bin lira da belediye bütçesine kalacak. 10 yılda borcu ödenip bütün gelir belediyenin olacak” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X