Belediyeden çiftçilere tohum ve bitki desteği

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından kırsalda kalkınmayı sağlamak amaçlı yürütülen çalışmalar çerçevesinde 60 ton fiğ yem, 20 ton korunga, 1,5 ton karabuğday ve 1 ton arı tohumu bitkisi, 17 ilçede çiftçilere dağıtıldı.

Belediyeden çiftçilere tohum ve bitki desteği

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Arabayatağı’ndaki belediye yerleşkesinde düzenlenen programda, tarım ve hayvancılığı geliştirmek için Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğünden (TİGEM) satın alınan 60 ton fiğ yem bitkisi, 20 ton korunga, bin 500 çiftçiye teslim edildi.

Bunun yanı sıra 1,5 ton karabuğday, Büyükorhan, Harmancık, Keles, Mudanya, Nilüfer ve Orhaneli’den 53 üreticiye, 1 ton arı tohumu da Karacabey, Mustafakemalpaşa, Mudanya, Nilüfer ise Osmangazi ve Yenişehir’den 142 çiftçiye verildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kenti daha üretilebilir kılarak Türkiye’nin 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine katkı sağlamak istediklerini belirtti.

Çiftçiye üretimi artıracak bitkileri dağıttıklarını aktaran Altepe, “Bir yandan hükümet çalışırken diğer yandan büyükşehir ve ilçe belediyeleri olarak her alanda üretime destek olmaya çalışıyoruz. Sanayide, ticarette, turizmde, kırsal alanda her yerde varız. Bugüne kadar yapılması gereken fakat yapılamayanlar, bu dönemde hizmete alınıyor. Bu doğrultuda her geçen gün daha fazla mesafe kat ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X