‘Ben 399 milletvekiline de razıyım’

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, “Cumhurbaşkanımız 400 milletvekili dedi. Ağanın eli tutulmaz. 400 olur mu? Ben 399’a da razıyım. İnşallah çok fazla milletvekili çıkartalım ki şu kavgalar, fısıltılar bitiversin. Bunların bir seçimlik canı vardır” dedi.

‘Ben 399 milletvekiline de razıyım’

Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen AK Parti Bursa İl Gençlik Kolları Kongresi, Mehteran Takımı’nın gösterisiyle başladı. ‘Diriliş’ marşı ile büyük ilgi toplayan Mehteran Takımı salondan ayrılırken ayakta alkışlandı. 

Kongrede konuşan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, AK Parti’nin gençlere önem verdiğini belirterek, “Oysa solda gençlerden istifade eder gençleri kullanır. Gençlerinde heyecanı yüreklerinde, ki duygular genellikle istismar edilir. Sokaklarda sol kollarını kaldırırlar, avazlarının çıktığı kadar bağırırlar. Sonra onları eyleme gönderirler, bazılarının ellerine taş verirler,bazılarının da ellerine silah verirler. Ortalığı yakıp yıkarlar. Bizler gençlerimizi siyasette silah olarak değil, damar olarak görüyoruz. Gençlere hayat suyu gibi ihtiyacımız var. Maalesef gençlerimizin üzerinden çok kötü oyunlar oynanıyor. Bazı kötü mihraklar gençleri sokağa dökmek, gençleri birbirine kırdırmak için hesaplar yapıyorlar” dedi.

Kendi gençliğinden örnek veren Arınç, “Üniversite öğrencilerini elde etmek için tuzaklar vardı. Onların liderlik vasfını okşayanlar oldu. Onlara para verenler oldu. Onları cinsellik yönünden elde etmeye çalışanlar oldu. Koluna girip ‘hadi arkadaş olalım’ diyerek sokağa götürenler oldu. Gençlerin nasıl birbirine kurşun sıktığını gördüm. Nasıl sopalarla birbirlerinin kafalarını kırdığını gördüm. Pırıl pırıl insanlarımızın gönüllerine girerlerdi. Vahşice cinayet işleyen bir nesle dönüştürebiliyorlar. Onun için gençlerimizi bu tür zararlı cereyanlardan kurtarmamız, korumamız gerekiyor” diye konuştu. 

“DEAŞ GENÇLERİMİZİ KANDIRIYOR”

“Zannetmeyin ki DEAŞ’a katılanlar sadece Avrupa’nın ve Amerika’nın bazı ülkelerinden katılıyor” diyen Arınç, “Çok yakınımızdan, Yalova’dan, bir başka yerden, bir başka yerden. Sorumlu bir arkadaşınız olarak söylüyorum. Sayılarının şuanda bin civarında olduğunu zannettiğimiz bu gençler de aldatılarak götürülüyor. Biz buradaki arkadaşlarımızın sadece kendini korumak ve kurtarmak değil, herkesin elinden tutmak gibi bir sorumlulukları var. Bu sorumluluğu yerine getireceğiz” dedi. 

“BUNLARIN BİR SEÇİMLİK CANI VAR”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Bursa’daki toplu açılış törenlerindeki 400 milletvekili ile ilgili açıklamalarını hatırlatan Arınç, “Cumhurbaşkanımız 400 milletvekili dedi. Ağanın eli tutulmaz. 400 olur mu? Ben 399’a da razıyım. İnşallah çok fazla milletvekili çıkartalım ki şu kavgalar, fısıltılar bitiversin. Bunların bir seçimlik canı vardır. Bugün sesleri yüksek çıkar, tuzaklar yaparlar, kumpaslar kurarlar. Önümüze 17-25 Aralık, 14 bilmem nesi diye çıkarlar. Hepsini aşarız engelli koşu gibi. Sonunda bayrak direğine Allah’ın izniyle bayrağımızı dikeriz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X