‘Ben okuyorum kardeşim de okusun’

Yıldırım Mesleki Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, ‘Ben okuyorum kardeşim de okusun’ kampanyası kapsamında Bitlis’in Mutki ilçesindeki 2 köy okuluna yüzlerce kitap ve kırtasiye malzemesi gönderdi. 

‘Ben okuyorum kardeşim de okusun’

Yıldırım Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nde 2 öğretmen ve öğrenci, önce doğuda ihtiyaç sahibi olan okulların listesini çıkardı ve oradaki öğretmenlerle irtibata geçerek ihtiyaçlarını sordu.

Bitlis’in Mutki ilçesinde bulunan İkizler Köyü İlkokulu ve Uğur Köyü İlkokulu öğretmenlerinin, kütüphanelerinde kitap ve kırtasiye malzemesine ihtiyaçları olduğunu belirtmesi üzerine harekete geçen öğrenciler, ‘Ben okuyorum kardeşim de okusun’ adını verdikleri proje çerçevesinde işe koyuldu. Bir ay boyunca yapılan duyuru sonucunda yüzlerce okuma kitabı, silgi, kalem, boya, defter ve çeşitli kırtasiye malzemeleri toplandı. Toplanan malzemeler yarın gönderilecek. 

“ORALARDA BELKİ KİTAPLARI OLMAYAN VARDIR”…

Yıldırım Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet Akif Bingöl, ‘Ben okuyorum kardeşim de okusun’ kampanyası sayesinde o bölgelerdeki öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılayıp onları kucakladıklarını belirterek, başta öğretmen ve öğrenciler olmak üzere destek veren herkese teşekkür etti. Projeyi yürüten öğrencilerden Furkan Ateş ise, “Kütüphanelerimizde biz nasıl bütün kitaplardan faydalanabiliyorsak ‘orada belki bunu yapamayan vardır’ diye düşündük ve araştırmaya başladık. Bitlis’in Mutki ilçesinde iki köy okulunu tespit ettik ve ‘Ben okuyorum kardeşim de okusun’ kampanyasını başlattık” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X