Beşevler’de Cimnastik zamanı!

Türkiye’nin en donanımlı salonları arasında yer alan Beşevler Cimnastik Salonu kapılarını yarın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılacağı törenle açacak.

Beşevler’de Cimnastik zamanı!

Nilüfer Belediyesi tarafından Türk sporuna kazandırılan ve Türkiye’nin en donanımlı salonları arasında yer alan Beşevler Cimnastik Salonu’nun açılışı yarın yapacak. Tesisin açılışın ise CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu gerçekleştirecek. Modern salon, yarın saat 13.00’de düzenlenecek törenle Türk sporuna armağan edilecek. Beşevler Cimnastik Salonu’nu CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte açacak olmanın heyecanını yaşadıklarını kaydeden Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, bütün yurttaşları yarın gerçekleşecek açılışa davet etti.

CİMNASTİK VE ATLETİZM ÖNEMLİ

Bozbey, “Böyle bir tesisin Nilüfer’de olması bizi son derece mutlu ediyor. Cimnastik salonumuzdan, sporun tüm branşlarında binlerce başarılı çocuğun yetişeceğini düşünüyoruz. Çünkü, sporun anası cimnastik ve atletizmdir. Basketbol, voleybol, futbol, hentbol hangi spor dalında olursa olsun, başarılı sporcuların geçmişine baktığımızda, tüm sporcuların altyapılarında atletizm ve cimnastik olduğunu görüyoruz. Aileler, çocuklarının profesyonel bir sporcu olmalarını istiyorsa, mutlaka cimnastik ve atletizm yaptırmalı” dedi.

DEVAMI GELECEK

Cimnastik salonunda eğitimlerin 2017 yılı şubat ayından bu yana devam ettiğini belirten Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, bu süreçte 10 antrenör gözetiminde 4 bin çocuğun cimnastikle tanıştığını ifade etti. Başkan Bozbey şöyle devam etti: “Cimnastik salonumuzda şu anda yaklaşık 600 çocuğumuz eğitim alıyor. Salonların yetmediğini biliyoruz. Önümüzdeki yıllarda elbette ikinci, üçüncü salonlar da ardı ardına gelecektir. Sporun ve sporcunun her zaman yanında olduk, yanında olmaya da devam edeceğiz. Nilüfer Belediyespor bünyesinde farklı kategorilerde 25 lisanslı sporcumuz var. Sporcumuz Ayşe Naz Topaloğlu da Yıldız Milli Takım kampına davet edildi. Son iki sezonda Türkiye üçüncüsü olan takımımız, bu yıl da finallere Türkiye ikincisi olarak geldi.”

Kendi enerjisini üretecek

Geleceğin milli sporcularının yetişeceği Nilüfer Belediyesi Beşevler Cimnastik Salonu’nda, cimnastiğin yanı sıra çeşitli sporların yapılacağı salonlar da bulunuyor. Toplam 6 bin 500 metrekare kapalı alana sahip olan Nilüfer Belediyesi Beşevler Cimnastik Salonu’nda, uluslararası yarışma ve faaliyetlere ev sahipliği yapacak. Bin 100 metrekare ana salon, fitness salonu, iki adet aerobik salonu, judo, eskrim, güreş, karate salonları, oyuncu, hakem ve antrenör soyunma odalarının yanı sıra fuaye alanı ve toplantı odaları yer alıyor. 320 kişilik seyirci kapasitesine sahip olan salon ayrıca, 208 metrekare güneş paneli sayesinde kendi enerjisini üretecek.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X