Beşiktaş deplasmanda Porto’yu mağlup etti

Beşiktaş, UEFA Şampiyonlar Ligi G Grubu’nda Porto’yu deplasmanda 3-1 mağlup etti.

Beşiktaş deplasmanda Porto’yu mağlup etti

UEFA Şampiyonlar Ligi G Grubu ilk maçında Beşiktaş, deplasmanda Porto ile karşılaştı.

5. dakikada Talisca’nın pasında ceza alanı içinde sol çaprazda topla buluşan Babel, rakibini geçtikten sonra sert vurdu ancak savunmaya çarpan meşin yuvarlak kornere gitti.

13. dakikada Beşiktaş, 1-0 öne geçti. Sağdan gelişen atakta Quaresma’nın güzel ortasında ön direkte rakibinden önce hamle yapan Talisca, meşin yuvarlağı kafa vuruşuyla filelerle buluşturdu: 0-1

19. dakikada Brahimi’nin sol çaprazdan ortasında Beşiktaş ceza alanı içinde oluşan karambolde topla son olarak buluşan Torres’in yerden sert şutunda, yan direğe çarpan meşin yuvarlak taca çıktı.

21. dakikada Porto maçta eşitliği sağladı. Telles’in soldan kullandığı korner atışında ön direkte Tosic, ters bir kafa vuruşuyla topu kendi ağlarına gönderdi: 1-1

28. dakikada Cenk Tosun, uzak mesafeden güzel bir vuruşla topu filelerle buluşturdu ve Beşiktaş bir kez daha öne geçti: 1-2

33. dakikada Soares’in uzak mesafeden plase vuruşunda, top az farkla yandan auta çıktı.

Beşiktaş, karşılaşmanın ilk yarısında rakibine 2-1 üstünlük sağladı.

İkinci yarı

61. dakikada ceza alanı içinde sol çaprazda topla buluşan Soares’in sert şutunda kaleci Fabricio, meşin yuvarlağı ayaklarıyla uzaklaştırdı.

64. dakikada Telles’in sağdan kullandığı korner atışında ceza alanı içinde topla buluşan Marcano’nun kafa vuruşunda, kaleci Fabricio’yu geçen meşin yuvarlağı Oğuzhan Özyakup, çizgi üzerinden taca attı.

84. dakikada Hernani’nin ceza alanı önünden şutunda, top yandan auta gitti.

86. dakikada Beşiktaş, farkı 2’ye çıkardı. Sağ kanatta gelişen atakta iyi paslaşan siyah-beyazlı takımda son çizgide topla buluşan Negredo, meşin yuvarlağı daha müsait durumdaki Babel’in önüne bıraktı. Bu oyuncu, düzgün bir vuruşla topu filelere gönderdi: 1-3

Beşiktaş, karşılaşmayı 3-1 kazanarak Şampiyonlar Ligi’ne 3 puanla başladı.

Porto’yu ilk kez yendi

Beşiktaş, 3-1 mağlup ettiği Porto’yu ilk kez yenmeyi başardı. 

Rakibiyle ilk kez 2007-2008 sezonunda Şampiyonlar Ligi’nde eşleşen siyah-beyazlılar, iki karşılaşmayı da kaybetti. 2010-2011’de bu sefer Avrupa Ligi’nde Porto ile karşılaşan Beşiktaş, ilk maçı 3-1 mağlup tamamlarken, ikinci karşılaşmada sahadan 1-1’lik beraberlikle ayrıldı. Siyah-beyazlı ekip, 3-1’lik sonuçla rakibini ilk kez yenme başarısı gösterdi. 

Beşiktaş, ayrıca Porto’yu yenen ilk Türk takımı oldu.

Şampiyonlar Ligi’nde Portekiz ekiplerine karşı ilki yaşadı

Siyah-beyazlı ekip, Şampiyonlar Ligi’nde ilk kez Portekiz takımlarına üstünlük kurdu.

Avrupa’nın en büyük futbol organizasyonunda bu ülke temsilcileriyle yaptığı 4 karşılaşmada ikişer beraberlik ve yenilgi alan Beşiktaş, 5. maçta rakiplerini mağlup etmeyi başardı.

Şampiyonlar Ligi’nde Porto’ya iki maçta 1-0 ve 2-0 mağlup olan, Benfica ile 1-1 ve 3-3 berabere kalan siyah-beyazlı takım, karşılaşmayı 3-1 kazanarak bu şansızlığını da kırdı.

Yine deplasman galibiyeti

Beşiktaş, Portekiz ekiplerini yine deplasmanda mağlup etmeyi başardı.

Bu ülke takımlarıyla tarihindeki ilk maçı 2005-2006 sezonunda Guimaraes ile Avrupa Ligi’nde yapan ve dış sahadaki mücadeleyi 3-1 kazanan siyah-beyazlı ekip, ayrıca 2011-2012 sezonunda Braga’yı deplasmanda 2-0 yendi. Beşiktaş, deplasmanda bu kez Porto’ya 3-1 üstünlük kurdu.

Porto’ya ilk golleri Beşiktaş attı

Beşiktaş, bu sezon Portekiz Ligi’ne iyi bir başlangıç yapan ve 5 karşılaşmayı kazanıp gol yemeyen Porto’ya, hem ilk yenilgiyi yaşatırken hem de ilk golleri attı. 

Siyah-beyazlı ekip, rakibi karşısında 3 gol birden buldu. 

Beşiktaş, ayrıca rakibine ilk mağlubiyeti de yaşattı.

Beşiktaş’ta 78. dakikada yerini Alvaro Negredo’ya bırakan Ricardo Quaresma, Portolu taraftarların alkışları eşliğinde oyundan çıktı. 

Cenk Tosun, Demba Ba’yı yakaladı

Beşiktaş’ın ikinci golünü atan Cenk Tosun, siyah-beyazlı formayla Avrupa kupalarındaki gol sayısını 8’e çıkardı ve Demba Ba’yı yakaladı.

Geçen sezon İstanbul’daki Benfica maçında fileleri havalandıran ve Şampiyonlar Ligi’nin en güzel golüne imza atan Cenk, Porto karşısında yine şık bir gol kaydetti. 

Talisca ve Babel’den 4. gol

Maç boyunca Portolu taraftarların tepkisini çeken Anderson Talisca da takımı adına gol bulan oyuncu oldu.

Beşiktaş’ı 1-0 öne geçiren golü kaydeden Talisca, Avrupa kupalarında 4 gole ulaştı.

Takımını rahatlatan golü atan Ryan Babel de aynı şekilde 4. golünü kaydetti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X