Beşiktaş zirveyi bırakmak istemiyor

Spor Toto Süper Lig’de 12. hafta mücadelesinde yarın Konya’da Trabzonspor ile karşılaşacak lider Beşiktaş, zorlu maçı kazanarak zirvedeki yerini korumak istiyor.

Beşiktaş zirveyi bırakmak istemiyor

Süper Lig’in 11. haftasını 23 puanla lider geçen siyah-beyazlı ekip, teknik direktör Ersun Yanal ile çıkışa geçen bordo-mavili ekibi Konya Büyükşehir Torku Arena’da konuk edecek. Hakem Mete Kalkavan’ın yöneteceği mücadele saat 19.00’de başlayacak. Stadı yeniden yapıldığı için bu sezon iç saha maçlarını farklı sahalarda oynayan Beşiktaş, lig tarihinde Trabzonspor ile ilk kez Konya’da karşı karşıya gelecek. Siyah-beyazlılar ligde bu sezon ligde evsahibi olduğu 6. maçta 4. farklı statta mücadeleye çıkacak. Ligde son 3 maçını kazanan “Kara Kartal”, bu maçlarda rakip filelere 6 gol atıp, kalesinde 2 gol görerek, başarılı bir performans ortaya koydu. Yanal’ın başına geçmesiyle yükselen performansıyla dikkati çeken bordo-mavili ekip ise yeni teknik direktörü yönetimindeki son iki lig maçında farklı galibiyetler elde etti. Galatasaray’ı 3-0 yenen Trabzonspor, Gençlerbirliği mücadelesini 4-1’lik skorla galip tamamladı.  – Tolga Zengin maça hazır Yaşadığı sakatlık nedeniyle bir süre takımdan ayrı kaldıktan sonra Sarıyer ile hafta içinde yapılan Ziraat Türkiye Kupası mücadelesinde takıma dönen kaleci Tolga Zengin, teknik direktör Slaven Bilic’in görev vermesi halinde eski takımı Trabzonspor’a karşı forma giyecek.Ligin 11. haftasındaki Kardemir Karabükspor maçında gördüğü kırmızı kartın ardından verilen 2 maçlık cezanın birini kupa maçında çeken, bir maçlık cezası da bir yıl ertelenen Mustafa Pektemek de bordo-mavili takıma karşı kadroda yer alabilecek.Siyah-beyazlı takımda sakatlığı bulunan Uğur Boral’ın yanı sıra, tedavisi süren ve dünkü antrenmanda takımdan ayrı bireysel çalışmalar yapan Sivok’un maç kadrosunda yer almaması bekleniyor. – Demba Ba ve Oğuzhan ceza sınırında Beşiktaş’ta Senegalli futbolcu Demba Ba ile Oğuzhan Özyakup, sarı kart ceza sınırında bulunuyor.Üçer sarı kartı bulunan bu futbolcular, Trabzonspor karşısında birer sarı kart daha görmeleri halinde, 13. haftadaki Gaziantepspor karşılaşmasında forma giyemeyecek.   – Demba Ba, oynadığı son 5 resmi maçı boş geçmedi Senegalli futbolcu Demba Ba, zorlu mücadelede siyah-beyazlı takımın gol için yine en önemli kozu olacak.Süper Lig ve UEFA Avrupa Ligi’nde son 5 maçta rakip fileleri havalandıran Demba Ba, ligin en az gol yiyen ekibi Trabzonspor karşısında da seriyi sürdürmeye çalışacak. Senegalli futbolcu Partizan maçıyla başlayan gol serisinde, son 5 karşılaşmada takımına toplam 8 gol kazandırdı. Ligde 7, Avrupa kupalarında da 8 golü bulunan Demba Ba, bu sezon Beşiktaş formasıyla 15 gole ulaştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X