Beyaz Baretliler gizlice kurtarıldı

Suriye’de faaliyet gösteren, Batılı devletler ve bağışlar yoluyla finanse edilen “yardım kuruluşu” Beyaz Baretliler, Suriye ordusunun ilerlediği bölgelerden tahliye ediliyor.

Beyaz Baretliler gizlice kurtarıldı

İsrail tarafından organize edilen gizli tahliye operasyonu çerçevesinde,  kuruluşun yüzlerce çalışanı ve aileleri otobüslerle İsrail sınırına yakın olan Suriye’nin Kuneytra bölgesine getirildi.  Beyaz Baretliler buradan da yine otobüslerle polis ve BM yetkilileri gözetiminde Ürdün’e nakledildi. 

İsrail askeri radyosu yardım örgütünde çalışanların rejim kuvvetlerinin ülkenin güneyindeki ilerleyişi nedeniyle tehlikeye düştüklerini ve tahliye operasyonunun ABD ve Avrupa devletlerinin ricası üzerine yapıldığını bildirdi.

Ürdün Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada da yardım kuruluşunun Suriyeli çalışanlarının hayatları tehlikede olduğu için insani yardım kapsamında ülkeye kabul edildikleri ve Almanya, Britanya ve Kanada’nın bu kişileri belli bir süre içinde kabul edeceklerine dair ‘hukuken bağlayıcı’ taahhütte bulundukları kaydedildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X