Beyaz Saray’dan Katar açıklaması

Beyaz Saray Sözcüsü Sean Spicer, Katar ve bazı Arap ülkeleri arasındaki sorunun bir an önce çözülmesi ve iş birliğinin yeniden tesis edilmesi için ABD yönetiminin bölge ülkeleriyle temaslarda bulunduğunu açıkladı.

Beyaz Saray’dan Katar açıklaması

Beyaz Saray’da düzenlediği günlük basın brifinginde Spicer, Katar ile bazı Arap ülkeleri arasındaki kriz ve gündeme ilişkin diğer soruları yanıtladı.

 

“ABD, sorunun çözümü ve bölgesel güvenlik açısından önemli olan iş birliğinin yeniden tesis edilmesi için Ortadoğu’daki tüm taraflarla görüşmelerini sürdürüyor.” ifadelerini kullanan Spicer, bölgede tansiyonun düşürülmesi için çaba gösterdiklerini savundu.

 

Spicer, “ABD, terörün ve aşırılıkçığın finansmanıyla ilgili ilkelerine uygun olarak bu meselede tansiyonun düşürüldüğünü ve sorunun bir an önce çözüldüğünü görmek istiyor.” ifadesini kullandı.

 

ABD Başkanı Donald Trump ile Katar Emiri Temim bin Hamad Es-Sani arasındaki ilişkilerin iyi olduğunu ifade eden Spicer, Riyad’daki görüşmeleri sırasında iki lider arasında çok yapıcı bir diyalog olduğunu belirtti.

 

Trump’ın Twitter kullanımı

 

Öte yandan Sözcü Spicer, bir soru üzerine Trump’ın Twitter hesabından yaptığı paylaşımların “resmi açıklamalar” kategorisinde sayılabileceğini söyledi. Spicer, “Başkan, ABD’nin başkanıdır. Dolayısıyla (paylaşımları) ABD Başkanı tarafından yapılmış resmi açıklamalar olarak değerlendirilebilir.” ifadesini kullandı.

 

Twitter ve diğer sosyal medya araçlarının Trump için Amerikan halkına doğrudan ulaşma imkanı olduğunu söyleyen Spicer, “Başkan, kendi ajandasıyla ilgili en etkili habercidir.” yorumunu yaptı.

 

Bir diğer soru üzerine Spicer, Trump’ın Adalet Bakanı Jeff Sessions’a güvenip güvenmediğiyle ilgili soruları yanıtsız bıraktı. Spicer, konuyla ilgili olarak Trump ile görüşmediğini, bu aşamada yorum yapmasının doğru olmayacağını ifade etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X