Bin 55 yataklı dev hastanenin açılış tarihi belli oldu

Yapımı devam eden Bursa Şehir Hastanesi’nde kaba inşaatın yarısı tamamlandı. Hastaneden Bursa ve çevre illerde yaşayan yaklaşık 6 milyon nüfus yararlanabilecek.

Bin 55 yataklı dev hastanenin açılış tarihi belli oldu

Olay Gazetesi Yazarı ve Olay TV programcısı İhsan Aydın bugünkü yazısında Bursa Şehir Hastanesi ile ilgili detaylı bilgiler aktarıyor.

Aydın Olay TV’deki Olay’ın İçinden programında konuk ettiği Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan’ın dev hastanenin hizmete giriş tarihini verdiğini de yazıyor.

Dev hastanenin kabası yarılandı

Bursa önümüzdeki yıldan itibaren hasta yatağı eksiğini büyük ölçüde giderecek duruma geldi.

Çünkü; 2019 devam eden yatırımların tamamlanıp hizmete alındığı bir yıl olacak.

Şehir Hastanesi, Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi, Kestel ve Yenişehir devlet hastanelerinin inşaatı sürüyor.

Yüksek İhtisas Kampüsü içindeki Kardiovasküler Cerrahi Merkezi de önümüzdeki ay hizmete giriyor.

Önceki gün, Olay TV’de yapım ve sunumunu üstlendiğimiz Olay’ın İçinden programına Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan’ı konuk ettik.

Özcan ile Bursa’da devam eden sağlık yatırımlarını konuştuk.

İl Sağlık Müdürü çok iddialı konuşuyor.

2023’de Bursa’nın sağlık hizmetleri bakımından Türkiye’de ilk üçe gireceğini iddia ediyor.

Dr. Akan’dan, Bursa’nın dört gözle beklediği Doğanköy’de yapımı süren Şehir Hastanesi Kampüsü’nün önümüzdeki yıl Haziran-Temmuz ayında hizmete açılacağı müjdesini aldık.

Şehir hastanesi inşaatının kaba bölümünün yüzde 40 oranında tamamlandığını açıklayan Dr. Akan, artık içinin donanımlarını seçmeye başladıklarını da kaydetti.

Dr. Akan şöyle konuştu:

“2010 yılında yatırımlara başladık. Stratejik eylem dahilinde bunu yaptık. Bursa’nın Güney Marmara’daki 6 milyonluk hinterlanda sahip olmasını göz önünde bulundurduk. 2017 sonu itibariyle planladığımız 21 yatırımın 14’nün bitirdik. Şu anda devam eden büyük yatırımlar var. Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi, Şehir Hastanesi, Kestel ve Yenişehir Devlet Hastanesi devam ediyor. Büyükorhan hastanemiz de yeni başladı. Bunların hepsi 2019’da bitecektir. 19 yatırımız 2019 yılı itibariyle bitmiş olacak. Geriye sadece Harmancık Devlet Hastanemiz var, onu da bu yıl ihale edeceğiz. İlçeler anlamında Türkiye’nin hastane yatırımları biten tek iliyiz.”

Donanımlar seçiliyor

Doğanköy’de 745 dönüm arazi üzerine kurulan, bin 55 yataklı genel, onkoloji, kadın doğum çocuk, KVC bloklarına sahip Bursa Şehir Hastanesi’nin nitelikli sağlık hizmetlerinin verildiği üst merkez olacağını hatırlatan Dr. Akan şöyle devam etti:

Yazının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X