`Bin 800 kişi IŞİD`e katıldı`

Alman makamları, Irak ve Suriye’de savaşmak üzere, Almanya’dan IŞİD ve diğer aşırı dinci örgütlerin saflarına katılan militanların sayısını var olandan daha az göstermiş olabileceği belirtildi.

`Bin 800 kişi IŞİD`e katıldı`
Bugüne kadar resmi makamlar tarafından yapılan açıklamalarda, IŞİD’e katılan militanların sayısının 450 kadar olduğu belirtilirken gerçek sayının çok daha fazla olduğu öne sürüldü.
 
Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung gazetesinin güvenlik makamlarına dayanarak verdiği habere göre, Almanya’dan giden aşırı dincilerin sayısı 1800’ü buluyor. Gazeteye konuşan ve adı açıklanmayan Anayasayı Koruma Teşkilatı üyesi, gerçek sayılara ulaşmak için, resmi olarak açıklanan sayıları 4’e çarpmak gerektiğini ifade edildi. 1800 sayısına, Selefiler’e yönelik yapılan yeni bir analiz ve örgüt yapısına dair bilgiler ışığında ulaşıldığı kaydedildi.
 
Alman makamları tarafından bugüne kadar yapılan açıklamalarda, IŞİD’e katılanların sayısı 450 olarak belirtiliyordu. 150 kadar militanın Almanya’ya döndüğü, 8 kadarının ise canlı bomba olarak intihar eylemine katıldığı ifade ediliyordu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X