Bir eser daha ayağa kalkıyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından trafiğe kapatıldıktan sonra tramvay ulaşımı ve cephe sağlıklaştırma çalışmalarıyla kentin en prestijli caddesi haline gelen Cumhuriyet Caddesi üzerindeki sivil mimari örneği harabe bina restore edilecek.

Bir eser daha ayağa kalkıyor
Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyet Caddesi üzerinde atıl halde duran bir değeri daha şehre kazandırıyor. Tekel meydanı karşısında bulunan ve eskiden zemin katı fırın, üstteki iki katı da işyeri olarak kullanılan binanın sahibi ile kiralama karşılığı anlaşıldı.

Restorasyon tamamlandığında sivil mimarlık örneği yapı, sosyal ve kültürel faaliyetlerin yapılacağı bir merkez olarak bölgeye değer katacak.

Özellikle ana arterler üzerinde bulunan ve bakımsızlık sebebiyle görüntü kirliliğine yol açan sivil mimarlık örneği yapıları ayağa kaldırmaya çalıştıklarını dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, binanın Bursa dışında yaşayan sahibine ulaşıp anlaştıklarını söyledi. Tarihi değerlerin şehre kazandırılması için tahsis, kamulaştırma, kiralama, satın alma gibi her yolu denediklerini ifade eden Başkan Altepe, “Burada da kiralama yöntemi uygulandı. Restorasyonu yapacak ve belli bir süre bu yapıyı biz kullanacağız. Tramvay hattı ve cephe düzenlemeleriyle Bursa’nın en güzel caddesi üzerindeki bu görüntü kirliliği de ortadan kalkmış olacak. Restorasyonun ardından burası sosyal ve kültürel faaliyetlerin yapılacağı önemli bir merkeze dönecek” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X