Bir garip rakip!

Cumartesi günü Büyükşehir Belediye Stadı’nda Bursaspor’a konuk olacak Keçiörengücü, ligin en az atıp en ez gol yiyen ekiplerinden…

Bir garip rakip!

Ligde en fazla berabere kalan ekip konumundaki Başkent ekibi, deplasmanda ise henüz kazanamadı.

Bursaspor’un cumartesi günü saat 19.00’da ağırlayacağı Keçiörengücü, ilginç istatistikleriyle dikkat çekiyor. Yeşil beyazlı ekipten 1 puan fazlası bulunan ve bir üst basamağında yer alan Başkent ekibi, attığı ve yediği gollerin yanısıra, aldığı sonuçlarla da Bursaspor’u zorlayacak gibi… 11 haftası geride kalan TFF 1. Lig’de 18 puanla 7. sırada yer alan Keçiörengücü, oynadığı maçlarda rakip fileleri sadece 9 kez havalandırabildi. Başkent ekibi, bu yönüyle Altınordu’yla birlikte ligin en az gol atan 2 takımından birisi konumunda.

3 MAÇTA GOL ATAMADI

Hücumda çok etkili gözükemeyen Başkent temsilcisi, bu sezon 3 maçında gol atmayı başaramadı. Attığı gollerin azlığı kadar Keçiörengücü, rakiplerine de fazla gol şansı tanımıyor. Mor beyazlılar, bu sezon rakiplerinden sadece 6 gol yedi. Başkent ekibi, bu yönüyle de ligin en az gol yiyen ekibi durumunda bulunuyor. Ligde uzun süre beraberlik almayan ancak son iki maçından da 1 puanla ayrılan Bursaspor’a oranla Keçiörengücü tam bir beraberlik takımı konumunda. Başkent ekibi, bu sezon oynadığı 11 maçın 6’sında sahadan 1 puanla ayrıldı.

DEPLASMAN KARNESİ ZAYIF

Geçtiğimiz sezon TFF 2. Lig Beyaz Grup’ta mücadele eden ve grubu zirvede bitirerek şampiyonlukla TFF 1. Lig’e yükselen Keçiörengücü, TFF 1. Lig’de bu sezon 4 galibiyet alırken, sadece 1 kez sahadan puansız ayrıldı. Başkent ekibi, bu özelliğiyle de ligin en az yenilgi alan ekibi durumunda. Deplasman karnesi de zayıf olan Başkent temsilcisi, 5 kez rakiplerine konuk olurken, bu maçlarda 3 puana ulaşamadı. Keçiörengücü, deplasman maçlarında 4 beraberlik alırken, 1 kez sahadan yenilgiyle ayrıldı ve rakip fileleri 3 kez havalandırırken, kalesinde 5 gol gördü.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X