Bir gece suda bekletin, ertesi sabah yiyin! Etkisi inanılmaz

Badem lif açısından oldukça zengin ve birçok hastalığa şifa kaynağı olan bir besindir. Peki, bademi suda bekletirsek ne olur? Vücudumuza faydaları neler? İşte cevabı..

Bir gece suda bekletin, ertesi sabah yiyin! Etkisi inanılmaz

Suda bekletilmiş bademler gerçek birer doğal mucize. E vitamini, magnezyum, çinko, kalsiyum ve omage 3 gibi vitaminler ve mineraller açısından oldukça zengindir. Ayrıca kabukları da filizlenmeyi önleyen bir enzim durdurucu içerir böylece bademler suda beklerken filizlenmeden yeteri kadar suyu çekebilirler. Su da bu enzimi aktif hale getiriyor. Vücut ıslatılmış bademi kolayca hazmeder ve besin değerlerini emer.

Badem yemenin diğer faydaları da şunlardır:

Enerji verir

Her gün bir avuç badem yemek enerji verir. İçerdiği bakır, manganez ve riboflavin de metabolizmayı hızlandırır.

Kan basıncını düzenler

Potasyum etkili bir şekilde kan basıncını düzenler. Sodyumu düşük olduğu için de tansiyon iniş çıkışlarını düzenlemeye yardımcı olur.

v71rv_1514981880_3121.jpg

Kalbi güçlendirir

Suda bekletilmiş badem kalbe iyi gelen potasyum, tekli doymamış yağ ve protein açısından zengindir. Buna ek olarak suda bekletilmiş bademler damarlara zarar veren iltihaplanmayı azaltır. E vitamini kalp rahatsızlıkları riskini düşürür ve magnezyum da ani kalp krizlerini engeller.

Kolestrolü düzenler

E vitamini ve kalsiyum kolestrol seviyelerini kontrol altında tutar.

Kemikleri güçlendirir

Bademin içerdiği bileşenler kemikleri ve dişleri güçlendirir ve osteoporozu önlemeye yardımcı olur.
badem-002.jpg

Beyne iyi gelir

Badem beyin fonksiyonlarını geliştiren besinlerle doludur. Riboflavin ve L-karnitin beyin aktivitesini geliştirir ve Alzheimer riskini azaltır. 

Kanseri önler

Badem vücutta zararlı maddelerin birikmesine engel olur ve kolon vasıtasıyla yiyeceklerin vücuttan atılmasını sağlayarak kolon kanserini önlemeye yardımcı olur.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X