Bir haftada 380 idam

Terör örgütü IŞİD`in, Irak`ın batısındaki Elbu Nemr aşiretine mensup 75 kişiyi daha idam ettiği iddia edildi.

Bir haftada 380 idam
Aşiretin ileri gelenlerinden Naim el-Keud, Ramadi’nin kuzeyinde terör örgütü IŞİD tarafından kuşatılan 200 aşiret mensubundan, 6’sı kadın, 4’ü çocuk, 75 kişi idam edildiğini bildirdi. İŞİD’in bir haftadan bu yana Hit ve Ramadi’nin kuzeyinde 380’den fazla aşiret mensubunu idam ettiğini ifade eden Keud, örgütün hala aralarında kadın ve çocukların bulunduğu 125’ten fazla aşiret mensubunu elinde tuttuğu ve bunların da öldürülme tehlikesi altında olduğunu vurguladı.
 
RAMADİ İÇİN 48 SAAT…
 
Keud, Bağdat hükümetinden sivillerin korunması için bölgeye hava destekli askeri operasyon başlatılmasını istedi. Bu arada Enbar vilayetinden bir heyetin Bağdat’ta hükümet yetkilileriyle bir araya geldiği ve askeri destek gelmemesi durumunda, vilayetin merkez ilçesi Ramadi’nin 48 saat içinde IŞİD’in eline geçebileceği yönündeki endişelerini aktardığı bildirildi. Enbar İl Meclis Üyesi Hamid Ahmed, IŞİD’in Ramadi’yi alması halinde örgütün Bağdat ve Kerbela’ya ulaşmasının önünün açılacağını söyledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X