Bir haftada 72 terörist etkisiz hale getirildi

Genelkurmay Başkanlığından, 19-25 Ekim tarihleri arasında sürdürülen operasyonlarda 72 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Bir haftada 72 terörist etkisiz hale getirildi

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, teröristle mücadele harekatı kapsamında 19-25 Ekim tarihlerinde bölücü terör örgütü PKK’nın sürekli barınma alanı ve yurt içine geçiş güzergahı olarak kullanması sebebiyle büyük önem taşıyan, özellikle Hakkari, Şırnak, Siirt, Diyarbakır, Erzurum ve Irak’ın kuzeyindeki bölgeleri teröristlerden temizlemek amacıyla yürütülen operasyonlara aralıksız devam edildiği vurgulandı.

Bu kapsamda, Hakkari Yüksekova İkiyakalar, Şırnak merkez Namaz Dağı, Siirt Baykan, Pervari Yazlıca Dağı, Diyarbakır Lice, Erzurum Şenkaya ve Irak’ın kuzeyindeki Zap ve Avaşin-Basyan bölgelerinde orta çaplı operasyonlar düzenlendiği belirtilen açıklamada, 72 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Açıklamada, 18 piyade tüfeği, 2 makineli tüfek, 2 keskin nişancı tüfeği, bir roketatar, bir av tüfeği, 7 tabanca olmak üzere 31 silah, 1,2 kilogram C-4 plastik patlayıcı, 202 kilogram amonyum nitrat, 23 el bombası, 3 bin 968 çeşitli cins ve çapta hafif mühimmat, 9 RPG-7 mühimmatı, 2 kilogram dinamit lokumu, 152 fünye, 37 şarjör, 18 telsiz, 2 el dürbünü, 3 gaz maskesi ve 27 tüp ele geçirildiği kaydedilerek, 53 el yapımı patlayıcı ile teröristlerce kullanılan 21 silah mevzisi, sığınak, barınak, mağara ve deponun imha edildiği bilgisine yer verildi. 

PKK’nın en önemli finansal kaynaklarından kaçakçılık ve uyuşturucuyla mücadeleye yönelik hudut hattında alınan tedbirler ve yürütülen operasyonlar sonucu 8 silah, 62 bin 97 paket kaçak sigara, 34 kaçak telefon, 286 küçükbaş hayvan ve 389 kilogram esrarın ele geçirildiğine işaret edilen açıklamada, sınırlardan yasa dışı yollardan geçmeye çalışan 13 bin 249 kişinin yakalandığı belirtildi.

Açıklamada, aynı dönemdeki operasyonlarda 7 askerin şehit olduğu, 11 askerin yaralandığı ifade edildi. 

Bu hafta özellikle Hakkari, Şırnak ve Irak’ın kuzeyinde bulunan Zap bölgesindeki Zer Tepe ile Avaşin-Basyan bölgesindeki Batin’de yürütülen etkili operasyonlar sonucunda bölücü terör örgütüne önemli kayıplar verdirilerek ağır darbe indirildiği kaydedildi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X