Bir meydan da Dağakça’ya 

Osmangazi Belediyesi, Uludağ eteklerinde yer alan Dağakça Mahallesi’nde bin metrekare alan üzerine inşa edilen meydan ve hizmet binasını düzenlenen törenle hizmete açtı.

Bir meydan da Dağakça’ya 

Proje kapsamında Dağakça Mahallesi’ne iki bina inşa edildi. 60 metrekare alan üzerine inşa edilen ilk bina, muhtarlık binası olarak hizmet verecek. Dağakça Hizmet Binası ise 575 metrekare alan üzerine 3 katlı olarak yapıldı. Hizmet binasının zemin katında depo, düğün ve toplantıların yapılabileceği çok amaçlı salon ile mutfak yer alırken, birinci katta, köye gelen misafirlerin ağırlandığı, içerisinde mutfak ve banyonun bulunduğu misafirhane ve lokal bulunuyor.

Hizmet binasının ikinci katında ise köy kahveleri olacak. Amfi tiyatro şeklinde 730 metrekare alan üzerine inşa edilen Dağakça Meydanı’nda ise vatandaşların oturacağı banklar ve çiçeklikler yer alıyor. Ayrıca, meydana bakan kahvelerin yan tarafındaki alanda, vatandaşların yağmur ve güneşten etkilenmeden oturabilecekleri 75 metrekarelik çardak bulunuyor.

Açılış töreninde konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Osmangazi’de hız kesmeden hizmetlere devam ettiklerini belirterek, “Dağakça Mahallemize ilk geldiğimizde bu meydan oldukça kötü durumdaydı. O zaman Uludağ’ın zirvesinde yer alan bu mahallemize meydan ve hizmet binası inşa etmenin planını yaptık. Göç vermeyen nadir köylerimizden olan Dağakça’ya ne yapsak azdır. Mahalle sakinlerinin bizden talep ettiklerinin   daha fazlasını gerçekleştirdik. Dağakça sakinlerine hayırlı olsun” dedi. 

Dündar esnafa Türk bayrağı dağıttı 

Cumhur İttifakı Osmangazi Belediye Başkan Adayı Mustafa Dündar, Kapalı Çarşı ve Tarihi Hanlar Bölgesi’ni ziyaret ederek esnaf ve vatandaşlar ile bir araya geldi. Başkan Dündar, esnafa hayırlı işler dileyerek Türk Bayrağı hediye etti. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X