Bir şehrin suyu bitti

Dünyadaki yaşamın var olmasının temel sebeplerinden olan su, kötü yönetim, fazla kullanım ve iklim değişikliği gibi nedenlerle Hindistan’ın Chennai şehrinde tükendi.

Bir şehrin suyu bitti

Hindistan’ın en büyük şehirleri arasında yer alan Chennai, 5 milyon kişinin yaşadığı kentin can damarı Puzhal Gölü’nün kuruması nedeniyle susuzlukla karşı karşıya. 

Şehrin dört büyük rezervinin neredeyse kurumasının ardından yaklaşık 4 milyon kişinin hayatı derme çatma kuyulardan çekilen içilemez sulara bağlı hale geldi. Ayrıca Chennai Büyükşehir Su İdaresi şehre sağladıkları suyun yüzde 40’ını kesti. 

ÇÖZÜM MUSON YAĞMURLARI

Birkaç haftadır su kıtlığı yaşanmasına rağmen hükümetin harekete geçmek yerine muson yağmurlarına bel bağlamış olması sert eleştirilere yol açıyor. Dahası, beklenen yağmur sezonunda ne kadar su tedarik edileceği bilinmezken, bu durumda son yıllarda yağışlardaki gecikmeyi de hesaba katmak gerekiyor. 

Yüzlerce kişinin aşırı sıcak yüzünden hayatını kaybettiği ülkede muson yağmurlarının gecikmesi milyonlarca kişinin susuzluk karşısında verdiği mücadeleyi daha da zorlaştırıyor. 

Diğer taraftan Chennai’de kentsel kalkınmada yetersizlik, suyun dönüştürülememesi ve yağmur sularının toplanmaması anlamına geliyor. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X