‘Birinci önceliğimiz enflasyonla mücadele’

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, hükümet ve ekonomi yönetiminin gelecekteki birinci önceliğinin enflasyon olacağını belirterek, “Dengeli, sürdürülebilir büyüme ve enflasyonla mücadelede kesinlikle başarılı olmak zorundayız” dedi.

‘Birinci önceliğimiz enflasyonla mücadele’

Zeybekci, dünyanın en büyük ekonomisi ve diğer bloklar arasındaki gelişmelerde kurların, karşılıklı paraların etkilenmemesini beklemenin zor olacağını söyledi. Haziran ayı enflasyon rakamının beklentilerin biraz üzerinde olduğunu hatırlatan Zeybekci, “Bu ay, mevsimsel etkiler, maliyetlerin artması, kur, enerji ve hammadde fiyatlarından kaynaklanan yansımalar var.

En büyük kalem olan gıda enflasyonu yüzde 18,9 seviyesinde arttı. Hükümet ve bundan sonraki ekonomi yönetimi olarak, gelecekle ilgili birinci önceliğimiz kesinlikle enflasyonla mücadele olacak.

Bu ay itibarıyla arzı, üretimi artırarak, olması gereken müdahaleleri uygulamaya koyacağız” dedi.

TEDBİR ALACAĞIZ

Turist sayısında beklenen artışın tüketimi artıran ve fiyatları yukarı çeken bir etken olduğuna dikkat çeken Zeybekci, şöyle konuştu: “Arzı artırıcı ve aradaki ürün kaybıyla ilgili önlemler ve desteklere ilişkin tedbirlerimiz olacak.

Dengeli, sürdürülebilir büyüme ve enflasyonla mücadelemizde kesinlikle başarılı olmak zorundayız. Bunun bilincindeyiz.

Enflasyonla mücadelenin, gerek alınan yapısal tedbirlerle gerekse arzı ve üretimi artıran tedbirlerle bu sene içinde istenen noktaya gelmesi bekleniyor, getireceğiz de. İnşallah yıl sonuna kadar da istediğimiz sonuçları alacağız.” 
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X