Birkaç saniye süren özgürlük

Kolombiya’da ‘uyuşturucu ticareti’ suçlamasıyla bir yılı aşkın süredir tutuklu bulunan eski Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri’nin (FARC) sembol isimlerinden Jesus Santrich serbest kalır kalmaz tekrar gözaltına alındı.

Birkaç saniye süren özgürlük

Özel Barış Hukuku (JEP) yargıçlarının serbest bırakılması yönündeki kararına rağmen başkent Bogota’daki La Picota Cezaevi’nde tutulan ve dün kendini yaralayan Jesus Santrich, üst mahkemenin verdiği tahliye kararıyla serbest kaldı. Yalnızca birkaç dakikalığına serbest kalan Santrich, ‘yeni delillere ulaşıldığını’ iddia eden başsavcılığın talimatıyla, cezaevi bahçesindeyken yeniden gözaltına alınarak, helikopterle Başsavcılık Nezarethanesi’ne götürüldü.

 Başsavcılık, gerçek ismi Seuxis Paucias Hernandez olan ve ABD’nin ‘uyuşturucu ticareti’ suçlamasıyla kendi topraklarında yargılamak istediği Santrich’e yeni deliller ışığında tekrar ‘uyuşturucu ticareti’ ve ‘suç işlemek için örgüt kurmak’ suçlamalarını yöneltecek.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X