Birlikte yaşadığınız kişilerle paylaştığınız en ilginç şey

Birlikte yaşadığınız kişiyle hayatınızı, eşyalarınızı ve zamanınızı daha fazla paylaşıyorsunuz ancak paylaştıklarınız arasında hiç aklınıza gelmeyen bir şey daha var.

Birlikte yaşadığınız kişilerle paylaştığınız en ilginç şey

Partnerinizle aynı evde yaşamaya başlamak ilişkide çok önemli bir aşama. Bütün hayatınızı klozet kapağı, ortadan sıkılan diş macunu veya izleyeceğiniz televizyon kanalı üzerine tartışarak geçirebilirsiniz. Hayatınızı, eşyalarınızı ve zamanınızı daha fazla paylaşmak zorunda kalacaksınız ancak paylaştıklarınız arasında hiç aklınıza gelmeyen bir şey daha var. Waterloo Üniversitesi biyologlarına göre ayaklarınızdaki mikrobiyal topluluğu da paylaşıyorsunuz.

Yani diğer bir deyişle birinin ayağındaki bakteri topluluğuna bakarak kiminle yaşadığını söyleyebiliriz. Araştırma için gönüllülerin cildinin 17 farklı bölgesinden 330 örnek alındı. Bu bölgeler arasında göz kapakları, burun delikleri, koltuk altları, göğüs, sırt, göbek deliği ve avuç içleri yer alıyor. Bu örnekler kişilerin partnerlerininkiyle karşılaştırıldı.İncelemelerin sonucunda partnerler arasında bakterilerin en çok benzerlik gösterdiği bölge ayak altları. Kulağa mantıklı geliyor değil mi? Çıplak ayakla duş alıyoruz, ayaklarımız aynı zemine basıyor. Bakteri değişimi bu şekilde gerçekleşiyor

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X