‘Bitmeyen yol’a sinirlenen çiftçi yolu kapattı

Bursa’nın İznik ilçesi ile Sakarya’nın Pamukova ilçesi arasında bitmeyen yol çalışması, İznik Çiçekli köyündeki çiftçiyi isyan ettirdi.

‘Bitmeyen yol’a sinirlenen çiftçi yolu kapattı

Tarlasındaki ürünü tozdan etkilenen çiftçi kazan kaldırdı. Sebze ve meyvelerin dalında çürümesine isyan eden İznik Çiçekli köyü halkı, İznik-Mekece karayolunu traktörleri ile trafiğe kapatarak eylem yaptı.

“Yazık değil mi bize, bu ovanın hali ne olacak. Geçen yıl da aynı, bu yıl da aynı. Hiç kimse görmüyor mu bunu” diyerek, tepkisini dile getiren çiftçi Mustafa Özgören, “Yetkililer nerede? Çiftçi perişan halde. Meyvenin, zeytinin haline bakın. Borcumuzu ödeyemediğimiz zaman ‘niye ödemiyorsun’ diyorlar. Çiftçi bu şekilde nasıl ödeyecek borcunu. Soruyoruz neden asfalt dökmüyorsunuz diye, grev var diyorlar. İznik-Bursa güzergahında şu an yol çalışması yapıyorlar. Niye bu karayolunu bitirmiyorlar. Kabak, fasulye, zeytin, şeftali tarlaları toz içinde ova perişan halde” dedi. 

iha-20190709aw749261-4.jpg

Tozdan dolayı mağdur olduk

Bölgede tarlası bulunan Seçkin Özgür, “Kabak ektim, üzüm bağım var, tozun altında kalan ürünümü kimse almak istemiyor. Ürünün piyasadaki değeri 3 TL ise alıcı 1 TL veririm diyor başka türlü kesinlikle almam diyor. Tozdan dolayı mağdur olduk. Gelip kimse halimize bakmıyor” dedi. 

“Çiftçinin zararı 6 milyon TL civarında”

İznik Ziraat Odası Başkanı Vahit Mutlu, “Şu an meyve ve sebzenin en hızlı zamanı. Toz nedeniyle çiftçi alıcı bulamıyor. Bu iş bize çok zarar verecek. 2 aydır yol çalışması yapılmıyor, durdu. Yaklaşık 3 bin dekar tarım arazisi zarar gördü. Çiftçinin zararı 6 milyon TL civarında” diye konuştu. 

iha-20190709aw749261-1.jpg

“Domatesin rengi değişti”

Domates üreticisi Serdal Sargınoğlu da “Domatesin rengi değişti. Tozdan grileşti. Yarın bu malın maliyeti olan ödeme geri dönüşü var. Bu parayı alamazsak nereden ödeyeceğiz” dedi. 7,4 kilometrelik kesimi tamamlanan İznik-Mekece karayolu toplam 28.3 kilometreden oluşuyor. 12 metre genişliğinde olan karayolunun kalan 20,9 kilometresi 2017’nin sonuna kadar bitirilmesi planlanıyordu.

Yolu kapatıp eylem yapan çiftçi, daha sonra yolu yeniden trafiğe açtı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X