Biz de zam isteriz!

Hakim ve savcılara zam hazırlığı, adliye çalışanların tepkisine yol açtı.

Biz de zam isteriz!
HALİL ÖZÇOBAN
 
HSYK seçimleri öncesi hükümetin hakim ve savcı maaşlarına bin 155 liralık zam yapacağını açıklaması, Bursa’da Adliye çalışanlarının tepkisine yol açtı.
 
Türk Büro-Sen Bursa Şube Başkanı İbrahim Bulut, ‘Mesai mefhumu gözetmeden, tozlu arşivler, dosya yığınları arasında, düşük ücretlere rağmen iş yükünün büyük bir kısmını omuzlayan zabıt katipleri, mübaşirler, yazı işleri müdürleri ve teknik hizmetler sınıfı çalışanları Adalet Bakanlığı’nca bugüne kadar bir defa bile hatırlanmadı’ dedi.
 
UNUTULUYORUZ
 
Bursa Adalet Sarayı önünde toplanan bir grup adliye personeli, sadece hakim ve savcılara yapılacak zam nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Adalet Bakanı Bozdağ’a birer dilekçe gönderdi. Türkiye’de adalet mekanizmasının sadece hakim ve savcılardan oluştuğunun düşünüldüğünü belirten Türk Büro-Sen Bursa Şube Başkanı İbrahim Bulut, “Her yıl adli yıl açılışlarında hakim ve savcıların sorunları konuşulmakta, işin mutfağında çalışan adalet personelleri unutulmaktadır’ şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X