BM’den İsrail’e çocuklara ateş etmeme çağrısı

Birleşmiş Milletler (BM) Ortadoğu Barış Süreci Özel Koordinatörü Nickolay Mladenov, İsrailli keskin nişancılardan çocuklara ateş etmemelerini istedi.

BM’den İsrail’e çocuklara ateş etmeme çağrısı

Mladenov, gerçek bir savaşın eşiğine gelindiğini, bu gerilimi kimsenin istemediğini ve bunun kazananının olmayacağını söyledi. Mladenov, BM’nin Gazze’den çekilmeyeceğini, aksine Filistinlilere daha etkin ve güçlü şekilde yardım sağlamak için buradaki varlığını artıracağını vurguladı.

Savaş endişesini Gazze’den uzaklaştırmak için çabaların olduğunu ifade eden Mladenov, Filistinlilerden geri çekilmelerini ve Büyük Dönüş Yürüyüşü eylemlerini barışçıl çerçevede tutmaya devam etmelerini istedi.

Mladenov, Filistinli grupları provokasyondan uzak durmaya ve İsrail Gazze sınırında provokatif eylemler gerçekleştirmemeye, roketleri, havan toplarını ve yanan uçurtmaları durdurmaya çağırdı.

BM Özel Koordinatörü Mladenov, İsrail’den de Gazze olaylarına daha sağduyulu yaklaşmasını isteyerek, ‘İsrailli keskin nişancıları çocuklara ateş etmemeye davet ediyorum’ dedi.
Barışa ciddi bir şans verilmesi gerektiğine dikkati çeken Mladenov, iki tarafın halklarının da barış istediklerini ifade etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X