Bodrolarını yaktılar

Hükümetin memurlara yaptığı yüzde 5.69’lık zamma tepki gösteren Birleşik Kamu-İş üyesi memurlar, Nilüfer Vergi Dairesi önünde bordrolarını yaktılar.

Bodrolarını yaktılar

SEYİT GÜNDOĞAN

Birleşik Kamu-İş Şube Temcilcisi Özkan Rona’nın da hazır bulunduğu eylemde açıklamayı yapan Büro-İş Şube Başkanı Sürmeli Selçuk Söğüt, hükümetin yaptığı bu yüzde 5.69’luk zammın bırakın yüzde 11’lik büyümeden kamu çalışanlarının pay almasını, enflasyonun 2017 yılında kamu çalışanlarının ücretlerinde yol açtığı erimeyi bile karşılayacak düzeyde olmadığını söyledi.

kamu çalışanları yıllardır yüzde 3’lük-4’lük zamlarla Türkiye tarihinin en büyük emek sömürüsüyle karşı karşıya bulunduğunu öne süren Söğüt, sermayenin, rantiyenin, milli gelir pastasından aldığı dilim sürekli büyürken çalışanların diliminin sürekli küçüldüğünü söyledi.

“SADAKA İSTEMİYORUZ”…

Ülkedeki milyonlarca emekçinin yaşam koşullarının her geçen gün biraz daha zorlaştığına dikkat çeken Söğüt, “Bu toplu sözleşme, kamu çalışanlarını sefalete mahkum etmiştir. Kamu çalışanları sadaka ve enflasyon farkı değil, refah artışından payına düşeni istiyor. Hem hükümeti hem de yandaş sendikayı göstermelik sözde toplu sözleşmelerden vazgeçmeye davet ediyoruz. Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu olarak; kamu çalışanlarına dayatılan sözde ‘toplu iş sözleşme masasını’ bir aldatmaca olarak görüyoruz. Hükümeti; emekçilerin sorunlarını ve alın terini görmeye, sefalet ücretine mahkum edilen memur, asgari ücretli, emekli, dul ve yetimden yükselen feryadı duymaya ve bu sorunu çözmek için ciddi adımlar atmaya çağırıyoruz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X