Bolivya’da kaos

Bolivya’da darbe karşıtları sokak eylemlerine devam ederken Bolivya Çokuluslu Cumhuriyeti Yasama Meclisi’nin (ALP) üst kanadı Senatörler Meclisi Başkan Yardımcısı Jenine Anez’in geçici devlet başkanlığına getirildiği açıklandı.

Bolivya’da kaos

Başkanlık sarayına elinde İncil’le giren Anez, ‘İncil saraya geri dönüyor” dedi. Bu arada Evo Morales’in devlet başkanlığı görevinden istifa etmesiyle, ülkenin güvenlik güçleri ve Morales destekçileri arasındaki gerginlik devam ediyor. Yerli topluluklar darbeyi protesto etmek için başkent La Paz’a doğru yürüyüşe geçerken, El Alto kentinde darbeye karşı sokağa çıkan Morales destekçisi bir kişi vurularak hayatını kaybetti.

Bolivya yerlilerine ve köylülerine karşı ırkçı eylemler gerçekleştirilen darbe destekçileri, And dağlarında yaşayan yerlileri temsil eden bayrağı da yaktı.  Bu arada Morales’in istifa ettiğinin açıklanmasının ardından Morales’in evine giren darbe destekçilerinin evi talan ettiği aktarıldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X