Bonzai kullandılar, hastanelik oldular

Bursa’da hafta sonu kapalı olan liseye girip bonzai kullanan genç fenalaşınca hastaneye kaldırıldı.

Bonzai kullandılar, hastanelik oldular

Olay, merkez Yıldırım ilçesi Yeşilyayla Mahallesi Yeşilyayla Teknik ve Ensdüstri Meslek Lisesi’nde meydana geldi. Hafta sonu olduğu için kapalı olan okula giren Emre B. isimli genç, içeride bonzai adı verilen uyuşturucu madde kullanmaya başladı. Bir süre sonra fenalaşan genç, oyun oynayan çocuklar tarafından fark edildi.

Mahalleli, polise ve 112 Acil’e haber verdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, fenalaşan genci ambulansa aldı. İki polis, ambulansa binerek güçlükle sakinleştirilen gencin hastaneye götürülmesine yardım etti.

Olayın görgü tanığı çocuklar, çoğu zaman gençlerin uyuşturucu kullanmasına şahit olduklarını söylediler. Çocuklar, “Şişeye suyu dolduruyorlardı, bize de ‘bunlar deney deney’ diyorlardı ama biz anlıyorduk. Sarı bir sıvı katıyorlardı içine, onu kokluyorlardı. İçine çekiyorlardı başları dönüyordu. Bir tane ağabey burada bayıldı yere düştü.” ifadelerini kullandı.

BONZAİ KULLANAN ASKER YOĞUN BAKIMLIK OLDU

Bursa’da, cezaevinde vatani görevini yaptığı esnada sentetik cannabinoid (bonzai) uyuşturucu maddesi kullandığı iddia edilen asker komalık oldu. Bonzai aldıktan sonra fenalaşan asker, hastaneye kaldırılarak yoğun bakıma alındı.

İddiaya göre; Bursa E Tipi Kapalı Açık Ceza İnfaz Kurum Müdürlüğü’ndeki askeri birlikte vatani görevini yapan M.D. (21), bonzai kullandı. Bir süre sonra rahatsızlanan M.D., olay yerine çağrılan 112 Acil ambulansı ile hastaneye kaldırıldı. Kalbinin durduğu belirlenen M.D.’ye kalp pili takıldı. Ardından Çekirge Devlet Hastanesi’ne sevk edilen M.D.’nin yoğun bakım ünitesindeki tedavisi sürüyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X