Botanik’te kürsüye hücum!

Okullararası Kros İlçe yarışlarında heyecan devam ediyor.

Botanik’te kürsüye hücum!

RECAİ UYSAL

Yıldırım, Kestel ve Gürsu ilçe okullarından sporcuların katıldığı yarışlar sonunda ferdi ve takım halinde ilk 3’e girenler, 20 Kasım’da yapılacak İl Birinciliği’ne katılma hakkı kazandı.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Atletizm İl Temsilciliği tarafından düzenlenen Okullararası Kros İlçe yarışlarında heyecan sürüyor. Önceki gün Osmangazi’deki okulların katıldığı organizasyonda dün de Yıldırım, Gürsu ve Kestel’deki okullarda yer alan öğrenciler kürsü mücadelesi verdi. Botanik Park’ta gerçekleştirilen yarışlar genç ve yıldızlar kategorilerinde yapıldı.

Sporcuların kürsü için büyük efor sarfettiği organizasyonda 2 bin metrelik parkurda yapılan yıldız kızlarda 19, 3 bin metrelik parkurda gerçekleştirilen yıldız erkeklerde 32, 3 bin metrelik parkurda yapılan genç kızlar A’da 6, B’de 11 ve 5 bin metrelik parkurda gerçekleştirilen genç erkekler A’da 18, B’de 7 sporcu mücadele etti.

ZİRVEYİ BIRAKMADILAR

Yarışlar sonunda yıldız kızlarda Şht. Öğretmen Mahmut Çatalkaya Ortaokulu’ndan Damla Hasta 07.36’lık derecesiyle birinci olurken, aynı okuldan Gülşah Cebeci 07.55’le ikinci ve Yavuzselim Ortaokulu’ndan Medine Arslan 08.04’le üçüncü sırada yer aldı.

Yıldız erkeklerde ise Fevzi Çakmak Ortaoukulu’ndan Mehmet Efe Aydın 10.40’lık derecesiyle birinci, Adnan Menderes Ortaokulu’ndan Emre Şen 10.53’le ikinci ve Sait Süheyla Bildirener İmam Hatip Ortaokulu’ndan Yuşa Sel 11.03’le üçüncü oldu. Genç kızlar A kategorisinde Faik Çelik MTAL’den Jiyan Öner 11.14’lük derecesiyle birinci, Yıldırım MTAL’den Buse Korkusuz 19.25’lik derecesiyle ikinci, aynı okuldan Kübra Torun 19.35’lik derecesiyle üçüncülük kürsüsüne çıktı.

BÜYÜK MÜCADELE

Genç kızlar B kategorisinda 75. Yıl Kız MTAL’den Rabia Akkan 12.17’lik derecesiyle birinci, Şht. Emre Karaaslan MTAL’den Arzu Atlı 14.19’luk derecesiyle ikinci ve Kaşgarlı Mahmud Anadolu Lisesi’nden Şeyda Tonbul da 14.54’lük derecesiyle üçüncü oldu. Gerç erkekler A kategorisinde Çelebi Mehmet Anadolu Lisesi’nden Berkan Korkmaz 19.52’lik derecesiyle birinci sırada yer alırken, Yıldırım Beyazıt İMKB MTAL’den Samet Yeşilyurt 19.53’le ikinci ve aynı okuldan Ali Ortaç 20.00’lık derecesiyle üçüncülük kürsüsüne çıktı. Genç erkekler B’de de Kaşgarlı Mahmud Anadolu Lisesi’nden Ömer Turan Görgüç 21.53’lük derecesiyle birinci, aynı okuldan Mehmet Onur Parça 22.04’lük derecesiyle ikinci ve Enes Yüksel de 22.39’luk derecesiyle üçüncü oldu.

İl birinciliğinde bugün Nilüfer ve Mudanya, yarın ise İnegöl ilçe yarışları yapılacak. İlçe yarışlarında ilk 3’e giren ferdi sporcular ve takımlar 20 Kasım’da yine Botanik Park’ta gerçekleştirilecek İl Birinciliği’nde mücadele edecek.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X