Botoks hakkında önemli bilgiler

Göz hastalıkları uzmanı Melih Kurt botoks uygulaması hakkında önemli bilgiler verdi.

Botoks hakkında önemli bilgiler

Göz hastalıkları uzmanı Melih Kurt botoks uygulaması hakkında bilgi verdi.

Kurt, şunları söyledi:

“Botoks uygulamalarının göz kapağı ve çevresinin kırışıklıklarının düzeltilmesinde yeri vardır . Göz hekimleri olarak göz kapağı kenarlarında ki kırışıklıklara, kaş ve alın bölgelerinde ki kırışıklıklara botoks uygulaması yapmaktayız. Botoks uygun fiziksel koşullarda saklanmalı ve yine uygun şekilde enjeksiyona hazırlanmalıdır. Aksi takdirde çok hassas olan botilinum toksin etkisiz hale gelir ve yapılan enjeksiyonun etkinliği azalır. Botoks ince uçlu iğnelerle cilt altı dokulara enjekte edilir. Enjeksiyon sonrasında botoksun etkisi 3.-5. günlerde başlar  ve  3. aydan itibarende etkisi giderek azalır. Botoksun etkisinin geçmeye  başladığı dönemde yenilenmesi tedavi aralıklarının giderek açılabilmesini mümkün kılar.genellikle ağrısız bir uygulamadır. Enjeksiyon öncesi ve sonrasında ,uygulanacak cilt bölgesine ,soğuk tampon yapılması ağrı ve kanama riskini azaltır. Enjeksiyon yapılan yerde hafif yanma ve cilde altında kanamalar görülebilir, bunlar geçicidir . Nadiren botoksun enjeksiyon yapılan alandan komşu dokulara yayılması ile  göz kapağı düşüklüğü veya çift görme şikayeti oluşabilir fakat tüm bu komplikasyonlar da geçicidir.
Botoks estetik amaçların yanısıra göz kapağındaki istemsiz kasılmalarla seyreden blefarospazm denilen rahatsızlıklarda da tedavi amaçlı kullanılmaktadır.göz kapağının kapanmasını sağlayan kasın üzerine botoks enjeksiyonu yapılarak kasın geçici sürelerde kuvveti azaltılır. 3-4 ay ara ile botoksun tekrar yapılması gerekir.düzenli botoks uygulaması ile enjeksiyon tedavi aralıkları açılabilir”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X