Böyle fanatik görülmedi

Kimisi bir armaya, kimisi bir sanatçıya hayran. Ancak Sercan İpek’in hayranlığı ise bambaşka. Adeta bir BURULAŞ fanatiği olan 21 yaşındaki yüzde 58 engelli Sercan, 4  yıldır kuruma ait otobüslerin saat ve güzergahlarını koleksiyon yapıyor. 

Böyle fanatik görülmedi

HATİCE DAL

Çevresindekiler tarafından ‘Gönüllü BURULAŞ Sorumlusu’ olarak tanınan 21 yaşındaki yüzde 58 engelli Sercan İpek’in en büyük tutkusu BURULAŞ. BURULAŞ’a ait her bilgiye sahip olan Sercan, güzergah ve otobüs saatlerini biriktirmeye 17 yaşında bir merakla başlamış.

Aradan geçen 4 yılda geniş bir koleksiyon ağına sahip olan Sercan, bunları sadece biriktirmemiş aynı zamanda da hepsini ezberlemiş. Bursa’da hangi otobüs nereden nereye gidiyor ve saat kaçta hareket ediyor bunların hepsini biliyor.

Kolunda kendi çizdiği BURULAŞ dövmesi, elinde kuruma ait bastırdığı kupa, boş zamanlarını ise şehir kameralarından otobüsleri takip ederek değerlendiriyor. Kendisine ait sosyal medya hesabından ise otobüsler konusunda Bursalıları bilgilendirmeyi ihmal etmiyor. 

“TEK HAYALİM BURULAŞ’TA ÇALIŞMAK”…

BURULAŞ’ın Genel Müdür’ü Mehmet Kürşat Çapar ile tanışmak isteyen Sercan’ın en büyük hayali ise BURULAŞ bünyesinde çalışmak. Otobüsleri ikinci evi gibi hissettiğini söyleyen Sercan ipek, “Ben otobüsleri oldum olası hep sevmişimdir ancak bu koleksiyona sahip olma isteği dört yıl önce başladı. BURULAŞ’ta çalışan bir akrabamızdan oranın bir tişörtünü istemiştim. O benim bayramlığım gibi oldu, sürekli onu giymek istiyorum. Yolda giderken bir otobüs gördüğümde el sallıyorum, otobüse bindiğimde şoförlerle konuşuyorum, onlar da benimle konuşuyor çok mutlu oluyorum” dedi. Herkesin otobüs saatlerini kendisine sorduğunu da kaydeden İpek, “İnsanlar bir yerden bir yere gideceklerinde ‘hangi otobüse binelim, saat kaçta geçiyor?’ diye bana soruyor. Ben de onlara yardımcı oluyorum. Benim tek hayalim var o da BURULAŞ da çalışmak” dedi. 

3828696-dsc02744__55197.jpg

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X