Böylesi 40 yılda bir olur

Çok keyifli bir sezonu geride bıraktıklarını kaydeden Demirören, ‘Aslında futbol ailesi birbirine karşı güven sorunu yaşıyor. Ancak, 2024’ü almak için omuz omuza vermeye ihtiyacımız var” dedi.

Böylesi 40 yılda bir olur

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, kulüplerin desteği ve güveniyle bir yılı daha tamamlamanın heyecanını yaşadıklarını söyledi. Genel Kurul’da konuşan Demirören, ’40 yılda bir görülecek, keyifli bir sezon yaşadık.

Rekabetin, heyecanın son haftaya dek sürmesi ligimize ayrı bir renk getirdi. Federasyonumuz tüm kurulları ile adaletli bir sezon için maksimum gayreti gösterdi. Kurullarımıza daima güvendik, güvenmeye de devam edeceğiz.

Eleştiriye açık, komplo teorilerine kapalıyız. Futbol ailesi birbirine güven sorunu yaşıyor. Hem ülkemizin hem futbolumuzun bu dönemde omuz omuza vermeye ihtiyacı var’ dedi.

TAÇLANDIRMAK İSTİYORUZ

EURO 2024 için büyük bir beklenti içinde olduklarını ifade eden Başkan Demirören, ‘Özellikle bu organizasyonu ülkemize almak için kenetlenmemiz şart. Bir yıl içinde 2019 UEFA Süper Kupa’dan sonra 2020 Şampiyonlar Ligi finali de geldi. Herkesin rüyasında olan bu finaller gösterdi ki, Türkiye UEFA’nın çok önemli bir organizasyon partneri. Cumhuriyetimizin 101. yılını EURO 2024 ile taçlandırmak istiyoruz’ diye konuştu.

Yıldırım Demirören, önümüzdeki sezon uygulamaya geçecek VAR sistemiyle alakalı da, ‘VAR kapsamındaki 4 pozisyonu 14 pozisyona çıkartır, sahanın her yerinde olan pozisyonları tartışmaya açarsak doğmadan öldürürüz’ şeklinde konuştu. 

Bu ailenin parçasıyım

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, yıllarca Türkiye Futbol Federasyonu’nda delege olarak görev yaptığını hatırlatarak, “Ben her zaman bu ailenin bir parçasıyım” dedi. Bakan Bak, ‘2024 Avrupa Futbol Şampiyonası adaylık süreci çok çok önemli. devlet olarak üzerimize düşeni ve beklenen tüm teminatları yaptık.

İnanıyorum ki eylül ayında verilecek kararla Türk futbolu ve TFF’nin gelişmesini başarıyla taçlandıracağız. Bize bu şampiyona çok yakışır. Seyircimize, tesislerimize, kulüplerimize, ülkemize de yakışır” diye konuştu.

Yönetim ibra oldu

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Olağan Genel Kurulu Ankara’da gerçekleştirildi. JW Marriott Hotel’de yapılan genel kurulda, 294 delegeden 185’inin imzasıyla çoğunluk sağlandı.

Kongrede TFF Başkanı ve Yönetim Kurulu ile Denetleme Kurulu, 1 Haziran 2017-31 Mayıs 2018 dönemi ile ilgili hesap ve faaliyetlerinden ötürü oy birliğiyle ibra edilirken, federasyonun 1 Haziran 2018-31 Mayıs 2019 dönemi tahmini bütçesi 705 milyon 387 bin 371 lira olarak kabul edildi.

TFF Yönetim Kuruluna gerektiğinde bütçe tadilleri yapmak, taşınmaz alımı ve satımı ile ayni haklar tesisi için yetki verildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X