Bozbey’den ‘Kentsel dönüşümü’ açıklaması

CHP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Bozbey, kentsel dönüşüm çalışmalarında kamu, vatandaş ve müteahhitlerin zarar gördüğünü belirterek, “Bu işin çözümü için elimizi taşın altına koyacağız. Bu işi, her türlü riski alarak, birlikte güç oluşturarak

Bozbey’den ‘Kentsel dönüşümü’ açıklaması

İMSİAD’ın dernek merkezinin açılışında konuşan Bozbey, kentsel dönüşüm sorununu mutlaka çözmek zorunda olduklarının altını çizerek, “Kentsel dönüşüm insanla başlar, insanla biter. Geldiğimiz noktada kamu, vatandaş ve müteahhit zorda. Kentsel yenilemenin en doğru şekilde yapılması için hem vatandaş, hem kamu, hem de müteahhit kazanmalı. Ortak kazanç olursa, kent de kazanır. Doğru proje ve çözüm budur. Elimizi taşın altına koyacağız. Her türlü riski alacağız, birlikte güç oluşturup bu sorunu çözeceğiz” diye konuştu.

5 AYRI NOKTADA UYDU KENT…

Bursa’nın merkezindeki nüfus yoğunluğunun, 5 ayrı noktada uydu kentler oluşturarak azaltılması gerektiğine dikkat çeken Bozbey,“Bursa’nın, merkezinde yoğunlaşmanın artmasına değil, tam tersine uydu kentler oluşturacak bir kent planlamasına ihtiyaç var. Bunu, Bursa’yı koruyarak yapacağız. Bursa’yı bu şekilde geleceğe taşıyabiliriz ve Türkiye’nin en yaşanabilir kenti yapabiliriz. Bunu yapacak anlayışımız ve bilgi birikimimiz var. Bursa buna hazır. Bir araya gelerek çözüm üretmemiz ve birlikte yönetmemiz gerekiyor” dedi. 

“ÇİFTÇİ GELECEĞE GÜVENLE BAKMALI”

Mudanya’da Çağrışan Mahallesi sakinleriyle bir araya gelen Bozbey, burada çiftçilerin yaşadığı sorunlara değindi. Çiftçilerin, emeğinin karşılığını almasını, geleceğe güvenle bakmasını istediklerinin altını çizen Bozbey, “Tarım alanında önemli projelerimiz var. Üreticilerle rekabet eden değil, üreticiyi destekleyecek çalışmalara imza atacağız” şeklinde konuştu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X