Bozdağ: 24 Haziran seçim sonuçları, Kemal Kılıçdaroğlu’nun kimyasını bozdu

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bozdağ: “24 Haziran seçim sonuçları, Kemal Kılıçdaroğlu’nun kimyasını bozdu.”

Bozdağ: 24 Haziran seçim sonuçları, Kemal Kılıçdaroğlu’nun kimyasını bozdu

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ sosyal medya hesabından, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Seçimin kaybedeni AK Parti’dir” açıklamasına karşı paylaşımlarda bulundu.

“24 Haziran seçim sonuçları, Kemal Kılıçdaroğlu’nun kimyasını bozdu.” diyen Bozdağ paylaşımlarıında, “Kılıçdaroğlu’nun Genel Başkanılığı’nda CHP 2 halkoylaması ile 2 Cumhurbaşkanı, 4 milletvekili ve 1 yerel seçim olmak üzere girdiği 9 seçimde yenilmiş. Seçime, girmiş, yenilmiş; Seçime girmiş, yenilmiş, yenilmiş.” ifadelerini kullandı.

“CHP 9. kez seçimi kaybetme rekoru kırdı”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, CHP’nin adayından yüzde 22,6 fazla oy aldığını ve yüzde 52,6 ile Cumhurbaşkanı seçildiğini hatırlatan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, “Milletvekili seçiminde Ak Parti, % 42,6 ile CHP’den % 100 fazla oy aldı ve 295 milletvekili çıkardı.

Hala kaybeden, Erdoğan, AK Parti. Kazanan, Kılıçdaroğlu CHP öyle mi? CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu başkanlığında CHP, AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve AK Parti’ye karşı 9. kez seçimi kaybetme rekorunu kırdı. Kılıçdaroğlu, kendine ait Seçim kaybetme rekorlarına, son seçimde bir yenisini ekledi.” dedi.

“Kılıçdaroğlu, CHP’yi birinci parti yapmayı hedefleyen bir lider değildir”

Kılıçdaroğlu’nun CHP’yi birinci parti yapmayı hedefleyen bir lider olmadığını belirten Bozdağ, “Kılıçdaroğlu, AK PARTİ vekil sayısını azaltmayı; partisinin oyunu düşürse de başka partilere barajı geçirmeyi hedefleyen, bunu da başarı sayan bir liderdir.

Partisi dışındaki partilerin başarısı için çalışan, başka partilerin başarısını kendi başarısı sayan ve hatta bir de bunlarla övünen biri her hangi bir partiye genel başkan olur mu? Elbette olmaz.

Ama konu CHP olunca, bu oluyor/olabiliyor. Sahi, bu, nasıl particilik? Anlamadığım/cevabını bulamadığım soru şu: Recep Tayyip Erdoğan dokuz seçimi kazandığı, Kemal Kılıçdaroğlu ise dokuz seçimi kaybettiği halde, nasıl oluyor da hep kaybeden Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti oluyor da kazanan hep Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP oluyor? Sahi siz anladınız mı?” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X