BP’den en verimli sahada 5,6 milyar dolarlık satış

İngiliz petrol ve doğalgaz devi BP, ABD’nin Alaska eyaletinde bulunan ve ülkenin en verimli petrol sahası olarak bilinen Prudhoe Bay’den çekileceğini duyurdu.

BP’den en verimli sahada 5,6 milyar dolarlık satış

BP’den yapılan açıklamada, Prudhoe Bay dahil olmak üzere, şirketin Alaska eyaletindeki bütün paylarını toplam 5,6 milyar dolara Amerikalı Hilcorp Energy Company’e satmak için anlaşmaya varıldığı belirtildi. Alaska’da 1959’da faaliyetlerine başlayan ve 1968’de ilk petrol kuyusunu açan BP’nin eyaletin kuzey kıyısında bulunan Prudhoe Bay’de yüzde 26 payı bulunduğuna yer verilen açıklamada, 1977’den bugüne kadar 13 milyar varil üretilen Prudhoe Bay’in ABD tarihindeki en verimli petrol sahası olduğu vurgulandı. Açıklamada görüşlerine yer verilen BP Grup Üst Yöneticisi Bob Dudley, şirketin yarım asırdan fazladır Alaska’da faaliyet gösterdiğini ifade ederek, BP’nin uzun dönem stratejisi kapsamında ABD ve dünyanın diğer bölgelerindeki projelere odaklanacağını aktardı. 
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X