Brexit için yeniden Avrupa turunda

İngiltere Başbakanı Theresa May AB ile mutabık kaldığı ancak kendi ülkesinde destek bulamadığı için oylamayı ertelediği Brexit anlaşmasını kurtarmak için dün gün boyunca  çeşitli temaslar gerçekleştirdi.

Brexit için yeniden Avrupa turunda

İngiltere Başbakanı ziyaret öncesi AB liderlerine Avam Kamarası’nın endişelerini aktaracağını ve Brüksel’den ek garantiler talep edeceğini söyledi.

İlk olarak sabah saatlerinde Lahey’de Hollanda Başbakanı Mark Rutte ile görüşen May, öğle saatlerinde de de Berlin’e giderek Almanya Şansölyesi Angela Merkel ile biraraya geldi. May akşam saatlerinde de Brüksel’e giderek, burada önce AB Komisyonu Başkanı Jean Claude Juncker ardından da AB Konsey Başkanı Donald Tusk görüştü.

Tusk da perşembe günü olağan AB devlet ve hükümet başkanları zirvesine paralel olarak bir de Brexit zirvesi düzenlenmesini kararlaştırdı. Tusk İngiltere ile varılan anlaşmanın yeniden müzakere edilmeyeceğini ancak ‘anlaşmanın Britanya tarafından onaylanmasına nasıl katkıda bulunabileceklerini görüşmeye hazır olduklarını’ belirtti.

20 Aralık – 7 Ocak tarihleri arasında İngiliz Parlamentosu toplanmayacağı için Brexit anlaşmasının 20 Aralık’a kadar oylanabileceğine ihtimal verilmiyor. Oylamanın 2019’a sarkacağına kesin gözüyle bakılıyor. Britanya mart ayında Avrupa Birliği’nden ayrılması öngörülüyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X