BTM’ye rekor ziyaretçi

Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi, 2017 yılında bilim meraklılarının gözdesi oldu. Yıl içerisinde ulusal ve uluslararası onlarca etkinliğe imza atan BTM’yi yerli yabancı 155 bin kişi ziyaret etti.  

BTM’ye rekor ziyaretçi

Teknik imkânları, organizasyon kabiliyeti ve vizyonu ile kısa sürede uluslararası arenada saygın bilim merkezleri arasındaki yerini alan Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi (BTM), geride bıraktığımız yılda bilimle iç içe nitelikli zaman geçirmek isteyenlerin adresi haline geldi. 

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından bilimi topluma yaymak ve gelecek nesillere sevdirmek hedefiyle projelendirilen BTM, 2017 yılında 155 bin ziyaretçi sayısına ulaştı. 12 bin metrekare kapalı alanda faaliyetlerini sürdüren Türkiye’nin en kapsamlı bilim merkezi; deney düzenekleri, sergi salonları, planetaryum, sanal park ve atölye alanlarıyla tüm yıl boyunca yüzlerce farklı atölye çalışması ve bilimsel etkinliğe sahne oldu.  

BTM’de Bir Gece ve Bilim Oteli en çok ilgi gören bilimsel faaliyetler arasında yer aldı. Klasik eğitim kalıplarının dışına çıkan BTM, eğitimde bilimsel farkındalığı artırmak amacıyla projelendirilen ‘Öğretmenler Loncası’ ile 370 üyeye ulaştı.

SERGİLER İLGİ GÖRDÜ

İslam medeniyetinde yer alan bilim insanlarının tarihine yön veren çalışmalarının bulunduğu merkezde ayrıca,’BTM Exhibit’ tarafından üretilen “Altın Çağ”  sergisi yoğun ilgi gördü. 150 milyon yıl önce dünya hayatına egemen olan dinozor replikalarının yer aldığı  “Devr -i Dinozor” sergisi, özel tasarımı ve gerçeğe yakın efektleri ile büyük beğeni topladı.  Her iki sergi de yıl boyunca 100 bini aşkın kişi tarafından ziyaret edildi.

DÜNYA REKORU BURSA’NIN 

Stem-Maker atölyeleri ile çocukların bilime dokunmalarını, üretmelerini, hayal etmelerini sağlayan BTM, ayrıca uluslararası projeleriyle de geride bıraktığımız yılda adından söz ettirdi. Her yıl gerçekleştirilen ve dünyanın sayılı bilimsel etkinliklerinden biri olan ‘Bursa Bilim Şenliği’, kırılması güç bir dünya rekoruna imza attı. TÜYAP Fuar Merkezi’nde Türk Hava Yolları ana sponsorluğunda ve BEBKA’nın katkılarıyla gerçekleşen şenlikte, 3 bin 417 öğrenci aynı anda 42 dakika süren bir deney gerçekleştirerek Türkiye’nin bilim alanındaki ilk dünya rekorunu kırdı.  Şenliği, 175 bin bilim meraklısı ziyaret ederken, proje yarışmasında dereceye girenler toplamda 102 bin lira ile ödüllendirildi. 

GÖKYÜZÜ MERAKLILARI ZİRVEDE

Aklı gece gündüz bilimde olan gökyüzü tutkunlarını Uludağ’da bir araya getiren ve 3 gün devam eden ‘ASTROFEST 2017’ de renkli görüntülere sahne oldu. NASA, TÜBİTAK, Yıldız Teknik Üniversitesi ve Ulrecht Üniversitesi gibi bilim dünyasına yön veren kuruluşların alanında uzman onlarca profesyoneli sunumlarıyla festivale destek vererek astronomi bilmindeki yeni keşifleri anlattı.

ÜNLÜ İSİMLER BTM’DE 

BTM, yıl içinde onlarca seminer ve konferans ile dünyaca ünlü isimleri Bursalılar ile buluşturdu. 2012 yılında Türkiye’ye sığınan Suriye’nin ilk kozmonotu Muhammed Ahmed Faris, Dünya Göçmenler Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen söyleşide, çocuklarla Mars’a yolculuğu anlattı. Ünlü rehber Talha Uğurluel ise “Endülüs”ü ayrıntılarıyla aktardı.  

Kurulduğu yıllarda 100 deney düzeneği ile bilim meraklarına kapısını aralayan ve bilim dünyasını yakından takip eden BTM, 2017 yılında ayrıca önemli inovatif başarılara da imza attı. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X