BTSO 130 yaşında

BTSO yönetimi, Oda’nın 130’uncu yılında önce Atatürk Anıtı’na çelenk koydu, ardından kurucu başkan Osman Fevzi Efendi’yi kabri başında dualarla andı. BTSO Başkanı Burkay, 70 üye ile kurulan BTSO’nun bugün Türkiye’nin en büyüğü olduğunu söyledi.

BTSO 130 yaşında

AYŞEGÜL GÜRAL AKTÜRK

Koza Han’da Osman Fevzi Efendi ve arkadaşlarının öncülüğünde 1889 yılında kurulan Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) 130’uncu yılını kutluyor. 

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, BTSO Meclis Başkanı Ali Uğur dün meclis ve komite üyeleri ile birlikte Heykel’deki Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.

İbrahim Burkay, buradaki konuşmasında, Bursa’nın sadece kentin dinamiklerine değil Türkiye’nin ekonomisine de yön veren, önemli potansiyel barındıran bir kent olduğunu söyledi. Osman Fevzi Efendi ve arkadaşlarının o gün için 70 üye ile yola çıktıklarını hatırlatan Burkay, bugün 42 bini aşkın üyesiyle ülkenin en büyük ticaret ve sanayi odası konumunda olduklarını kaydetti.

GÖREVİNİ FAZLASIYLA YAPIYOR

Bu durumun kendileri ve Bursa iş dünyası adına gurur verici olduğuna işaret eden Burkay, ‘’BTSO, ülkemizin kalkınmasında hem ekonomide hem kültürde hem de sanatın bütün alanlarında üzerine düşen sorumluluğu ve görevi bugüne kadar fazlasıyla yerine getirmiş bir kurum.

Bundan sonrada bunu layıkıyla yerine getirmek için var gücüyle çalışacak. Başta Odamızın kurucusu Osman Fevzi Efendi ile arkadaşlarının sonrasında bugüne kadar odamızda görev yapmış olan yönetim kurulu ve meclis başkanlarımızın, meclis üyelerimizin emeklerine yüreklerine sağlık” dedi. 

TÜRKİYE EKONOMİSİNE YÖN VEREN PROJELER

Bursa’nın Türkiye için üretmeye ve değer yaratmaya devam edeceğini dile getiren İbrahim Burkay şöyle devam etti: ‘’BTSO olarak bizler yönetime geleli 6 yıl oldu. 6 yıl boyunca 40’ın üzerinde makro projeyi hayata geçirdik. Bunlar sadece Bursa ekonomisine değil Türkiye ekonomisine de yön veren önemli projeler.

Ülkemizin 2023, 2053, 2071 hedefleri doğrultusunda ilgili sektörlerde ve alanlarda bu projeleri hayata geçiriyoruz. Bunları 42 bin üyemize yapmış olduğumuz önemli hizmetler olarak düşünüyorum. Gücümüz yettiğince, var gücümüzle bu hizmetleri sürdürmeye devam edeceğiz.”

KALKINMA HAMLESİNE DESTEK

BTSO Meclis Başkanı Ali Uğur da, BTSO’nun kurulduğu ilk günden bu yana Bursalı sanayiciler ve ticaret erbaplarının gelişimi için önemli çalışmalar gerçekleştirdiğinin altını çizdi.

Oda’nın sanayiden ihracata, üretimden istihdama kadar yaptığı çalışmalarla ekonomideki kalkınma hamlesine destek olduğuna dikkati çeken Uğur, ‘’Bursa’mızın ekonomik göstergelerde sürekli olarak Türkiye ortalamalarının üzerinde bir performans sergilemesine öncülük eden Odamız artık yalnızca Bursa ekonomisine değil, Türkiye ekonomisine de yön veren bir yapıya sahiptir.

İş dünyasını ilgilendiren düzenlemeler ve yeni uygulamaların bir çoğu Bursa iş dünyasının talep ve önerileriyle şekillenmektedir. Hedefimiz, üyelerimizden aldığımız güçle hizmet bayrağını çok daha ileriye taşımaktır” diye konuştu.

OSMAN FEVZİ EFENDİ KABRİ BAŞINDA ANILDI

BTSO heyeti, Atatürk Anıtı’ndaki törenin ardından Emir Sultan Mezarlığı’na geçerek, Oda’nın Kurucu Başkanı Osman Fevzi Efendi’yi kabri başında dualarla andı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X