BTSO MESYEB’den önemli işbirliği

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Mesleki Yeterlilik Sınav ve Belgelendirme Merkezi (MESYEB) sorumluluk alanına bir yenisini daha ekleyerek, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdi.

BTSO MESYEB’den önemli işbirliği

HATİCE DAL 

Asansör güvenlik aksamlarının test edilebileceği ‘Asansör Güvenlik Ekipmanları Test ve Geliştirme Merkezi’ni hayata geçiren BTSO MESYEB ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı arasında iş birliği protokolü imzalandı. Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı  Hasan Büyükdede, imza törenindeki konuşmasında Bakanlık olarak son bir yılda asansörle ilgili çok önemli çalışmalar yaptıklarını belirterek, asansör teknolojisinin geliştirilmesi, üstündeki ekipmanların ve donanımlarının iyileştirilmesi konularında son derece ciddi adımlar attıklarını kaydetti.

Türkiye’de 500 bin adet asansör bulunduğuna dikkati çeken Büyükdede, ‘’Bu kadar hızlı gelişme gösteren sektörde piyasaya arz edilerek kullanıma açılan asansörlerin insan sağlığına, can ve mal güvenliğine ilişkin tehdit oluşturup oluşturmadığı, ilgili teknik mevzuat gereklerini karşılayıp karşılamadığı bakanlığımız koordinasyonunda kontrol edilmektedir” dedi.

TÜRKİYE’DE BİR İLK

Ayrıca asansörlerin güvenli ve işletme yönünden uygun çalışıp çalışmadığına dair asansörün piyasaya arzından sonra yılda bir defa yaptırılmak üzere bir diğer kontrol mekanizması olan periyodik kontrol faaliyeti uygulamaya alındığını dile getiren Büyükdede, bu kontrollerin her geçen yıl arttığının altını çizdi. Türkiye’de ilk niteliği taşıyan bu merkezin ülkeyi yerlileştirme ve millileştirmeye bir adım daha yaklaştıracağına vurgu yapan Küçükdede, ‘’Önümüzdeki süreçte asansör aksamlarının üretiminde AR-GE ve inavasyon açısından da kritik bir öneme sahip olacaktır” diye konuştu.

DIŞA BAĞIMLILIK AZALACAK

BTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Kuş da, BTSO’nun yaptığı projelerle Bursa’nın Türkiye’ye rol model olmasında büyük bir gayret sarf ettiğine işaret etti. Kuş, ‘’Bugün geldiğimiz noktada da asansör ekipmanlarının testlerinin Bursa’da yapılması iş dünyası olarak bizi mutlu ediyor” dedi. BTSO Meclis Başkanı Ali Uğur ise, Oda olarak her daim yerli ve milli vizyonun önemini vurguladıklarını hatırlattı. Merkezin Türkiye’de ilk niteliği taşıyacağını anlatan Uğur, ‘’Çok önemli bir merkez olacak. Bu yatırım sayesinde asansör sektörü dışa bağımlılığını önemli ölçüde azaltacak” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X