BTSO ‘model’ fabrikaları inceliyor

Almanya’daki temaslarının çok verimli geçtiğini belirten BTSO başkan yardımcısı Cüneyt Şener, ”Dünyada başarılı örnekleri bulunan model fabrika, işletmelerimizin yeni sanayi devrimine geçişinde de önemli role sahip olacak” dedi.

BTSO ‘model’ fabrikaları inceliyor

Ankara’dan sonra Türkiye’nin ikinci model fabrikasını Bursa’ya kazandırmak için çalışmalarını sürdüren Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’ndan (BTSO) bir heyet, Almanya’da dünyaya örnek gösterilen fabrikalardan birinde incelemelerde bulundu.

Oda üyeleri, Bilim, Sanayi Teknoloji Bakanlığının strateji ve eylem planları kapsamında KOBİ’ler için Uygulamalı Yetkinlik Artırma Merkezleri olarak adlandırılan model fabrikaların kurulması amacıyla dünyadaki örnekleri inceliyor. Bu çerçevede, BTSO’dan Başkan Yardımcısı Cüneyt Şener, Mesleki Yeterlilik Sınav ve Belgelendirme Merkezi Genel Müdürü Ramazan Karakök, Projeler ve Kümelenmeler Koordinatörü ve Bursa Model Fabrika Projesi Yürütücüsü Mustafa Hatipoğlu ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Verimlilik Genel Müdürü Anıl Yılmaz ve Danışmanlık ve Eğitim Daire Başkanı Mustafa Kemal Akgül, Aachen ve Darmstadt’taki model fabrikalarda inceleme yaptı.

OLDUKÇA VERİMLİ GEÇTİ

Cüneyt Şener, Almanya başta olmak üzere dünyada dijital üretime geçme hazırlıklarının ve uygulamalarının hız kazandığını, Türkiye’deki KOBİ’lerin de mutlaka bu sürece hazır olması gerektiğini belirtti. BTSO Meclisi tarafından onaylanan model fabrika projesi kapsamında yalın üretim süreçleriyle kaliteyi ve verimliliği de artırmayı hedeflediklerini anlatan Şener şunları kaydetti: ”Dünyada başarılı örnekleri bulunan model fabrika, işletmelerimizin yeni sanayi devrimine geçişinde de önemli bir role sahip olacak. BTSO olarak iş dünyamıza bu konuda da liderlik etme sorumluluğunu üstlendik. Almanya’ya yaptığımız ziyaret de BUTGEM Yerleşkesi’nde kuracağımız model fabrikanın alt yapısını oluşturma açısından oldukça verimli geçti. Türkiye’nin üretim merkezi Bursa’da kurulacak model fabrika, Enerji Verimliliği Merkezi ile entegre olarak kentimize ve firmalarımıza önemli katkılar sunacaktır.”

BURSALI FİRMALAR AVANTAJLI

BTSO Projeler ve Kümelenmeler Koordinatörü ve Model Fabrika Projesi Yürütücüsü Hatipoğlu, sanayi 4.0 ve dijital dönüşümün öncüsü olan Almanya’da model fabrika konusunda önemli bilgiler aldıklarını ifade etti. ”Yalın şirket organizasyonu ve kültürünü benimsemiş olan firmaların yalın üretim tekniklerini dijitalleşmeyle birleştirmesi sonucunda sanayi 4.0 seviyesine ulaşması doğal olarak kolay olacaktır” diyen Hatipoğlu, Bursalı firmaların bu noktadaki avantajına dikkat çekti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X