BTSO’da 78 yeni isim

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nda 3 Nisan Salı günü başlayan seçim süreci dün tamamlandı. Beklendiği gibi İbrahim Burkay yeniden başkan olurken, BTSO Meclisi büyük ölçüde yenilendi.

BTSO’da 78 yeni isim

Süreci başından beri dikkatle takip eden Olay Gazetesi Ekonomi Yazarı Feridun Eyüpoğlu BTSO Meclisi’ne giren yeni isimleri değerlendirdiği bugünkü köşesinde, önümüzdeki dönemle ilgili beklentileri de aktardı.

BTSO’nun öncelikleri ne olmalı?

Bursa ekonomisinin çatı ve koordinatör kuruluşu yeni döneme resmen merhaba dedi.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tazelenen meclisi ve yönetim organlarıyla kent ekonomisi için yola çıkmış durumda.

Geçen hafta kullanılan oylarla seçilen 134 meclis üyesinden 56’sı önceki mecliste de görev almıştı.

Yani BTSO meclisinde 78 yeni isim görev alacak bu dönemde!

Hayli yenilenmiş olan meclisin ilk görevi ise dün yönetim organlarını seçmek oldu.

Ve kullanılan oylarla BTSO’nun yeni dönem başkanı, yönetim kurulu üyeleri, TOBB delegeleri, disiplin kurulu üyeleri ile meclis başkanı, başkanlık divanı ve ihtisas komisyonları belirlendi.

 Neticede meclis başkanlığı koltuğuna Ali Uğur otururken İbrahim Burkay yönetim kurulunda ikinci başkanlık dönemine resmen başlamış oldu.

Başkan Burkay’ın yönetim kurulu da tazelendi.

Başkan yardımcıları İsmail Kuş, Cüneyt Şener yeni dönemde de Burkay’ın ekibinde yer alırken 5 yeni isim de yönetime dahil oldu!

Neticede oluşan ve dün icazet alan yeni yönetim kurulunun diğer asil üyeleri ise Hasan Gürses, İbrahim, Gülmez, Aytuğ Onur, Irmak Aslan, Osman Nemli, Alparslan Şenocak, Haşim Kılıç ve Muhsin Koçaslan olarak sıralandı.

Değişik kesimleri temsil eden hayli genç ve dinamik bir kadro oluşmuş görünüyor!

BTSO Disiplin Kurulu da gençlerin ağırlıyla oluşurken 23 kişilik TOBB delege listesi çeşitli sektör ve SİAD’ları Ankara’ya taşıyan bir manzarayla karşımıza çıktı.

Cünent Şener, Faik Çelik, Hüseyin Durmaz, Alaettin Dağlı, Ali Uğur, Mustafa Gürses, İsmail Kuş, Baran Çelik, Hasan Gürses, Mustafa Esgin, Musfata Taşdelen bu renkli listede öne çıkan isimlerden bazıları.

Kısacası BTSO’nun yönetim mekanizması kan tazeleyerek yeni döneme resmen başlamış durumda!

Peki 4 yıllık yeni icraat döneminde öncelikleri ne olmalı? 

Yazının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X