‘BTSO’da tek adayım’

Devlet eski Bakanı Cavit Çağlar’ı ziyaret eden BTSO Başkanı İbrahim Burkay, yeni dönemde de göreve talip olduğunu hatırlatarak, ”Tek aday olarak gidiyoruz şimdilik” ifadelerini kullandı. Çağlar da, ”Yolun açık olsun, başarılar dilerim” dedi.

‘BTSO’da tek adayım’

AYŞEGÜL GÜRAL AKTÜRK

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı İbrahim Burkay, yönetime geldikleri günden itibaren önemli projelere imza attıklarını belirterek, yaklaşan seçimlerde şimdilik tek aday olduğunu ileri sürdü.

Burkay, Devlet eski Bakanı Başkanı Cavit Çağlar’ı Olay Medya’daki ziyaretinde yaptığı konuşmada, Oda’nın 3 Nisan’da gerçekleştirilecek seçimleri öncesinde iddialı açıklamalarda bulundu. 5 yıllık görev süresi boyunca önemli projeleri hayata geçirdiklerini ve yeniden aday olduğunu hatırlatan Burkay şunları kaydetti: ”16 makro proje diye çıktık, 40 tane proje yaptık.

Bunlardan bir tanesi Bursa Teknoloji Organize Sanayi Bölgesi (TEKNOSAB), bir tanesi Gökmen Uzay Havacılık ve Eğitim Merkezi (GUHEM), bir tanesi Uludağ Yaşam Boyu Eğitim Merkezi…

Gerçekten hem Bursa ekonomisini hem Türkiye’yi çeviren önemli projeleri hayata geçirdik. Bu yeni dönemde de zaten tek aday olarak gidiyoruz şimdilik… Netice itibariyle ekibimizle Bursa iş dünyasının ve Türkiye ekonomisinin gelişmesi için de yoğun bir gayret içinde olacağız. Bütün Bursa iş dünyası ile beraber.”

İŞ DÜNYASI EKMEĞİNİN PEŞİNDE

Bursa iş dünyasının yaptıklarını işleri sevdiğini dile getiren BTSO Başkanı Burkay, ”Nasıl sevdi? Projeler şirketlere o kadar dokunuyor ki… Siyasi görüşü ne olursa olsun iş dünyası ekmeğinin peşindedir. Baktığınız zaman ortak kanaat şu; ‘Biz bu güzel yolculuğun bir parçası olmak istiyoruz’. Herkesin yaklaşımı bu” dedi.

Burkay, 63 komite olduğunu ifade ederek şöyle devam etti: ”Bütün ekiplerin çalışma ortamındaki en ön plana çıkan unsurlardan biri, ‘Biz Bursa ekonomisini dönüştürüyoruz. Bu yolculukta beraber olmak istiyoruz. 30 sene sonra torunlarımıza bir şey anlatırken biz de bu geminin bir üyesiydik diyebilmek şuanda bizim en büyük motive kaynaklarımızdan biri’.

Bu birlik ve beraberliği sağlamış olmak çok önemli. Bursa’nın bütün dinamiklerinin ve ekonomisinin bu değişim dönüşümde destek olması, itici güç olması bizlere de şevk veriyor. İnşallah önümüzdeki yeni dönemde de bizler ekiplerimizle hep beraber tüm Bursa iş dünyasıyla bu çalışmaları hızlandırarak, artırarak devam ettireceğiz.”

RAKİPLER İNSANA GÜÇ VERİR

Devlet eski Bakanı Başkanı Cavit Çağlar, ticaret ve sanayi odası mücadelelerinin tatlı bir uğraş ve hizmet olduğunu ifade etti. Burada yapılan hizmetlerde bir menfaat olmadığını belirten Çağlar, Burkay ve çalışmaları için şu ifadeleri kullandı: ‘’Menfaat üyelerinedir.

Sende bu şevk bu aşk olduğu müddetçe 40 projeyi 140 projeye çıkarırsın ona inanıyorum. Seçimlerde rakip olabilir. Hiç önemli değil. Rakip insana daha çok güç verir.

Daha çok çalışma hazzı verir. İnşallah tek rakip kalmazsın. Rakiplerin çıksın ki keyif al. Yoksa ileride monoton hayata girersin. Mücadele azmin azalır. Buradaki hizmetlerinin karşılığını seçilecek olan değerli meclis üyesi arkadaşların verecektir.

Bu bir takım oyunudur. Sen bu takımın kaptanlığını 5 sene iyi yaptın. Yolun açık olsun. Güzel Bursamıza güzel hizmetler yapın derim. Başarılar diliyorum” dedi.

BURSA MERKEZ OLACAK

BTSO Başkanı Burkay, Çağlar’ı ziyaretinin ardından Olay Gazetesi köşe yazarları ve editörleri ile bir araya geldi. Buradaki konuşmasında Bursa’ya nişaneler koymak istediklerini belirten Burkay, ‘’2013 yılından beri yaptığımız yolculuk Bursa’nın 50 yılını kurtaracak.

Dünyanın 10 büyük ekonomisinin güçlü olduğu alanlar bizi tarif ediyor. Biz de diyoruz ki Bursa bunun neresinde? Türkiye bir oyun kuracaksa Bursa bunun merkezi olacak” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X