BTTDD Genel Başkanı’ndan flaş açıklama

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Başkanı Avukat Necmettin Hüseyin, 16 Ağustos 2017 tarihindeki talimatla 31 Aralık 2017 tarihine kadar uzatılan Türk soylulara özgü Uzun Dönem İkamet Tezkeresi başvuru süreciyle ilgili ortaya çıkan bazı pürüzler

BTTDD Genel Başkanı’ndan flaş açıklama

Genel Başkan Necmettin Hüseyin’in açıklaması şöyle: 

“Saygıdeğer hemşehrilerim, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği olarak 2016 Eylül ayında dönemin Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu’na sunduğumuz rapor ile başlayan ve sonrasında sayın bakanın ortaya koyduğu irade ile şekillenen ve son olarak da 23 Mart 2017 tarihinde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından Rumeli Balkan Çalıştaylarının finalinde açıklandığı şekli ile Batı Trakya Türklerinin anavatanda 50 yıldır kronikleşen sorunlarının neredeyse tamamının çözümü ile ilgili adımların atılması ile alakalı start düğmesine basıldı. 

Bu sorunların başında da ikamet tezkeresi ile alakalı olarak 2014 yılında yürürlüğe giren Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu kapsamındaki hak kayıpları en önde gelmekte idi. Mayıs 2017 tarihinde yayınlanan genelge kapsamında da Türk Soyluların Uzun Dönem İkamet Tezkeresi başvuru hakkı verilerek bir defaya mahsus süresiz İkamet Tezkeresi almalarının önü açıldı. Başvuru süresi olarak da 15 Ağustos 2017 tarihi randevu almak için son tarih olarak açıklandı. Bu tarihe kadar çeşitli sebeplerle başvuramayan hemşehrilerimizin mağdur olmaması için de Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği olarak 14 Ağustos 2017 tarihinde Başbakan Yardımcımız sayın Hakan Çavuşoğlu’na sorunu yazılı ileterek süre uzatımı talebinde bulunduk. 

Sayın Başbakan Yardımcımızın konuya gösterdiği yakın ilgi ve alaka ile de 16 Ağustos 2017 tarihinde Göç İdarelerine talimat yazısı gönderilerek Uzun Dönem İkamet Tezkeresi başvuru süresi 31 Aralık 2017 tarihine kadar uzatıldı. Fakat sonrasında yaptığımız çalışma ile Göç İdarelerine gelen talimat yazısında atıfta bulunulan Mayıs 2017 tarihli genelgede sadece mevcut İkamet Tezkeresi sahipleri ile Haymatlozların sürelerinin tanımlandığı süre olan “MAKUL” sürenin 31 Aralık 2017 tarihine kadar uzatıldığı yönünde bir uygulamanın olması sebebi ile de ilk defa İkamet Tezkeresi almak için başvuracak Batı Trakya Türklerinin mağdur olmaması ve 31 Aralık 2017 tarihine kadar kendileri de randevu talebinde bulunabilmeleri için ilki 25 Ağustos 2017 tarihinde, ikincisi 6 Ekim 2017 tarihinde ve son olarak da 18 Ekim 2017 tarihinde defaten yazılı olarak, çeşitli vesilelerle de yüz yüze konu sayın Başbakan Yardımcımız Hakan Çavuşoğlu’na tarafımızdan iletilmiştir. 

Bu süreçlerle birlikte Başbakan Yardımcımız Hakan Çavuşoğlu’nun konuya gösterdiği yakın ilgi alaka sonucu da yaşanan sıkıntıların çözümü Kasım ayı ortalarında toplanacağı tarafımıza beyan edilen Göç Politikaları Kurulu gündemine alınmış ve bu sebeple de ilk defa İkamet Tezkeresi alacak hemşehrilerimizin başvuru sorunun çözülmesini beklemekteyiz. Ayrıca beyan etmek isterim ki 15 Ağustos 2017 tarihine kadar randevu almış olan hemşehrilerimizin randevu tarihleri hangi tarih olursa olsun kendileri ile alakalı herhangi bir sıkıntı yoktur. 

Göç Politikaları Kurulu toplantısı sonrasında ortaya çıkacak olum sonucu da hemşehrilerimiz ile paylaşacağımızı beyan ederek konu hakkında sıkıntı yaşayan Batı Trakyalıların biraz daha sabırlı olmasını beklediğimizi beyan eder, Başbakan Yardımız Hakan Çavuşoğlu’na da teşekkürlerimi sunarım.” 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X