Bu haberi okuduktan sonra cüzdanınıza bebek fotoğrafı koyacaksınız

Sizin cüzdanınızda bebek fotoğrafı yok mu? Bir yiğeniniz ya da arkadaşınızın bebeği kim olursa olsun bu haberden sonra bir tane bebek fotoğrafı koymayı düşüneceksiniz.

Bu haberi okuduktan sonra cüzdanınıza bebek fotoğrafı koyacaksınız

Cüzdan kaybetme ihtimalini düşünmek bile insanın canını sıkarken kaybedilince neler olur aklımızdan geçirmek bile istemiyoruz. Ancak oldu da kaybettiniz belki cüzdanı bulan kişi sizinle irtibata geçebilir. Tabii cüzdanınızda bebek fotoğrafı varsa. Araştırmalar, cüzdanını geri getirme şansının, içinde bebek resmi varken en yüksek olduğunu gösteriyor.
 

cüzdan

Hertfordshire Üniversitesi’nden Profesör Richard Wiseman, kaybolan bir cüzdanın geri dönüp dönmeyecek bir fotoğraf üzerinde ne gibi bir etkisi olacağını bilmek istedi. O ve ekibi Edinburgh’un dört bir yanında 240 farklı cüzdanı kaybetti ve bulunanların kaç tanesinin iade edileceğini bilmek istedi. Cüzdanlar bebeklerin, köpek yavrularının, ailelerin veya daha yaşlı bir çiftin resimlerini içeriyordu. Ayrıca içinde hiç resim bulunmayan bazı cüzdanlar da vardı. Sonuç? İçinde bebek resimleri olan cüzdanlar en fazla iade edilenler oldu.
 

cüzdan4

Bebek fotoğrafları olan cüzdanların yüzde 88’i geri döndü, fotoğrafsız cüzdanların sadece yüzde 15’i iade edildi. Köpek yavrusu olan cüzdanlarından yüzde 53’ü iade edildi ve aile resimleri olan cüzdanların yüzde 48’i iade edildi. Yaşlı bir çift olan resimler pek iyi sonuç vermedi: Bu cüzdanların yüzde 28’i eve döndü.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X