Bu illerde okullar tatil edildi!

Yurt genelinde etkili olan kar yağışı nedeniyle bazı il ve ilçelerde eğitime ara verildi. İşte o iller…

Bu illerde okullar tatil edildi!

İstanbul ve Ankara’da, kar yağışı ve buzlanma tehlikesi nedeniyle eğitim ve öğretime bir gün ara verildi.

İstanbul Valiliği, devam eden kar yağışı nedeniyle ilkokul, ortaokul, liseler ile özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde eğitim ve öğretime 1 gün süreyle ara verildiğini duyurdu.

Valilikten yapılan açıklamada, meteoroloji yetkililerinden alınan bilgiye göre, İstanbul’da halen devam eden kar yağışının, tahmin edildiği gibi özellikle boğaz civarı ve Anadolu yakasında etkili olarak öğle saatlerine kadar devam edeceği belirtildi.

Yağışın öğle saatlerinden sonra yoğunluğu azalsa bile özellikle ara sokaklarda bırakacağı kütlenin ulaşımda zorluk ve tehlikeye yol açacağının değerlendirildiği aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi: 

“Bu nedenle, valiliğimizce öğrencilerin herhangi bir risk ve mağduriyetle karşılaşmamaları açısından anaokulu, ilkokul, ortaokul, liseler ile özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde eğitim ve öğretime 11 Şubat Çarşamba günü 1 gün süreyle ara verilmesi uygun görülmüştür. Aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personel de idari izinli sayılacaktır.”

Ankara’da eğitime ara verildi

Ankara Valiliği’nden de, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı temel eğitim ve ortaöğretim okulları ile kurumlarında eğitim ve öğretime bir gün ara verildiği bildirildi. 

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, son meteorolojik tahminler ve alınan veriler çerçevesinde Ankara’da yoğun kar yağışının yanı sıra hava sıcaklığındaki düşüşün devam edecek olması ve oluşabilecek buzlanma nedeniyle trafikte yaşanabilecek olumsuzlukları en aza indirmek, öğrenciler için oluşabilecek riskleri bertaraf etmek amacıyla 11 Şubat’ta Milli Eğitim Bakanlığına bağlı temel eğitim ve ortaöğretim okulları ile kurumlarında eğitim ve öğretime bir gün ara verildi.

Kamu kurum ve kuruluşlarında görevli personelden hamile ve emzikli bayanlar ile engelli personelin de idari izinli sayılmaları Valilik tarafından uygun görüldü.

Polatlı Kaymakamlığından yapılan açıklamaya göre, dün geceden itibaren başlayan ve halen devam eden kar yağışı nedeniyle ilçedeki tüm okulların 11 Şubat Çarşamba tatil edildiği belirtildi.

Ara verilen diğer yerleşimler

Karabük’ün Ovacık ilçesinde kar yağışı, buzlanma ve don nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.

Ovacık Kaymakamlığından yapılan açıklamada,  kar yağışının akşam saatlerinde etkili olduğu, yarın da artarak devam etmesinin beklendiği bildirildi. Olumsuz hava koşulları nedeniyle Ovacık’ta MilliEğitim Bakanlığına bağlı okullarda eğitim öğretime 11 Şubat 2015 Çarşamba ara verildiği belirtildi.

Çanakkale

Çanakkale’nin Çan ve Yenice ilçelerinde yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.

Dün gece başlayan ve sabaha karşı etkisini arttıran kar yağışı nedeniyle Çan ve Yenice ilçelerinde okulların 11 Şubat’ta tatil edilmesi kararlaştırıldı.

Konya

Konya’nın Seydişehir, Kulu, Yunak, Çeltik, Bozkır ve Hadim ilçelerinde yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar 1 gün tatil edildi.

Kocaeli

Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Tıp Fakültesinde, olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime yarın ara verildiği bildirildi.

KOÜ Rektörlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Umuttepe Yerleşkesi’nde yoğun kar yağışı ve fırtına nedeniyle 11 Şubat Çarşamba Tıp Fakültesinde eğitime ara verildiği ifade edildi.

Bilecik

Bilecik merkeze bağlı köylerde taşımalı sistemle eğitim gören öğrenciler ile Pazaryeri ilçesinde, olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime yarın ara verildi.

Kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle kent merkezine bağlı köylerde taşımalı eğitim gören öğrenciler ile Pazaryeri ilçesinde tüm okullarda 11 Şubat Çarşamba eğitime ara verildi.

Burdur

Burdur’da olumsuz hava şartları nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verildiği bildirildi. 

Burdur Valiliğinden yapılan açıklamada, kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle il genelinde ilk ve orta dereceli okullarda 11 Şubat’ta eğitime ara verildiği kaydedildi.

Balıkesir

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, olumsuz hava koşullarının devam etmesi nedeniyle merkez Karesi ve Altıeylül ile Erdek, Balya, Kepsut, İvrindi ilçelerinde eğitime bir gün ara verildi.

Gönen, Manyas, Bigadiç, Sındırgı, Susurluk ve Savaştepe’de taşımalı sistemle eğitim verilen okullar ile Susurluk’ta ayrıca Şerafettin Tunalı İlkokulu ve Ortaokulu, Susurluk Anadolu Lisesi bir gün süreyle tatil edildi.

Denizli

Denizli’de, kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle bazı yerlerde eğitime ara verildiği bildirildi.

Denizli Valiliğinden yapılan açıklamada, olumsuz hava koşullarının devam etmesi nedeniyle Babadağ, Baklan, Buldan, Bozkurt, Çal Çameli, Çardak, Çivril’in Özdemirci Mahallesi, Güney, Kale, Honaz, Merkezefendi ile Pamukkale ilçelerindeki ilk ve orta dereceli okullarda eğitim öğretime 11 Şubat Çarşamba ara verilmesinin uygun görüldüğü belirtildi.

Açıklamada ayrıca, söz konusu uygulamanın geçerli olduğu yerleşimlerde aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personelin de idari izinli sayılacağı kaydedildi.

Kırıkkale 

Kırıkkale’de yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle okulların bir gün tatil edildiği açıklandı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, sabah saatlerinden itibaren etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle kent merkezi ve ilçelerde ilk ve orta dereceli okulların 11 Şubat  Çarşamba tatil edildiği duyuruldu.

Çankırı

Çankırı Valiliğinden yapılan açıklamada, merkez ve ilçelerden Çerkeş, Korgun, Eldivan, Atkaracalar, Bayramören, Yapraklı ile Orta’da yatılı bölge okulu dışında yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle okulların bir gün tatil edildiği kaydedildi.

Kütahya

Kütahya merkez ile Tavşanlı ilçesinde taşımalı eğitim veren, diğer ilçeler de ise tüm okullarda eğitime bir gün ara verildiği bildirildi.

Kütahya Valiliğinden yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle köylerden gelerek merkez ve Tavşanlı ilçesinde taşımalı eğitim gören öğrenciler ile diğer ilçelerdeki tüm ilk ve orta dereceli okulların 11 Şubat Çarşamba tatil edildiği belirtildi.

Hakkari

Hakkari Valiliğinden yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle kent merkezi, merkeze bağlı köyler ve Şemdinli ilçesinde taşımalı eğitime bir gün ara verildiği bildirildi.

Yağışın devam ettiği kentte, karla mücadele ekipleri kar temizleme ve yol açma çalışmalarını sürdürüyor.

Kastamonu

Kastamonu’nun Devrekani ve İhsangazi ilçelerindeki tüm okullar, Küre’de ise Yatılı Bölge Ortaokulu (YİBO) hariç tüm okullar, bugün tatil edildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X