Bu kentte toplu diyet: 46 bin kg verildi, hedef 100 ton

İspanya’da iki yıl içinde 100 bin kilogram kaybetmek için geçtiğimiz yıl toplu diyete giren bir belediyenin yerel halkı şu ana kadar toplamda 46 bin kilo zayıflamayı başardı.

Bu kentte toplu diyet: 46 bin kg verildi, hedef 100 ton

Sağlıklı yaşam programının başlatıldığı 2018’te, 39 bin 426 nüfuslu Naron şehrinde, her 10 kişiden 6’sı vücut kitle indeksine göre normalin bir üstü olan ‘fazla kilolu’ seviyesindeydi.

Ülkenin kuzeybatısındaki bu küçük kentte 14 yerel sağlık merkezi, program kapsamında halka destek ve danışmanlık hizmeti veriyor. Kentteki restoranlar menülerindeki yemekleri sağlıklı alternatifleriyle değiştirirken, kent çapında spor aktiviteleri teşvik ediliyor. Girişimin mimarı Dr Carlos Pineiro, amaçlarının 100 ton vermekten ziyade sağlık yaşam tarzının benimsenmesi olduğu ifade etti.

Projenin başarılı bir şekilde devam etmesi halinde sağlık bütçesinden yıllık 1,8 milyon Euro tasarruf edilmesi hedefleniyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X